Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Hagakyrkan i Habo
Tjänstegrad: Heltid

Titel: Ungdomspastor
Område/ort: Habo

Hagakyrkan i Habo söker ungdomspastor

Vi är en församling som drömmer om att vara till betydelse för vårt samhälle. I församlingen uttrycks en tydlig vilja att satsa på dem som är unga. Vi samlar runt 100-150 barn och unga under en vecka i församlingens verksamheter, men har en önskan om att nå fler. Vi har nyligen gjort ett omtag i hur vi vill bedriva ungdomsarbete. Vi vill se en ny typ av varierad verksamhet som är relevant för att unga ska lära känna Jesus, växa i tron och utveckla en glädjefylld gemenskap i församlingen. Vi önskar att möjlighetstänkande gör oss kreativa, varierade och breda. Vi ser att läger är viktiga på många sätt och gör därför ett flertal läger och hajker under ett år.Under hösten kan en spännande lokal ställas till församlingens förfogande, där ytor och läge gör att många nya drömmar och visioner kan växa fram och förverkligas.

Hagakyrkan bildades 2019 av två EFK-församlingar som funnits länge i Habo. Församlingen är alltså både ny och gammal på samma gång och består i dagsläget av 375 medlemmar. Vi ser med spänning på vad som ligger framför oss och gläds åt att vara en församling i tillväxt. Vi vill vara en kyrka med ett tydligt fokus på Jesus. Vi vill vara en församling för och med alla generationer och bygga en församling som möter vårt samhälle med hopp.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en ledarförmåga, är relationsskapande och tycker om att samarbeta. En stor del av uppgiften kommer att handla om ledarskap. I det ligger att skapa och vårda relationer, att leda ungdomar och att leda ledarna. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för att vi tillsammans möter ungdomars olika behov. För att tillsammans kunna genomföra det, kommer det vara viktigt att du tar ett ansvar för att planera och strukturera ungdomsarbetet. Du kommer att ingå i team med anställda som består av tre andra pastorer samt en administratör. Vi tar stor hänsyn till personliga egenskaper och lämplighet.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har bibelskola eller teologiutbildning bakom dig och erfarenhet av att vara ledare. Du känner dig trygg med den teologi och trosuppfattning som EFK står för.

Anställning

Tillsvidareanställning med tillträde 2022-10-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen att skicka din ansökan innehållande personligt brev, cv och referenser till rekrytering@hagakyrkanhabo.se. Vi hanterar ansökningarna löpande, så vänta inte med din ansökan eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista dag för ansökan är 2022-08-29.

Kontakt

Vid frågor hör av dig till:

Mårten Ärlig, ordförande
076-338 44 85
marten@hagakyrkanhabo.se

Peter Bernhardsson, föreståndare
072-741 15 11
peter@hagakyrkanhabo.se

Vi ingår i arbetsgivaralliansen och tillämpar individuell lönesättning. Vi undanber oss kontakt av rekryteringsföretag och försäljare.

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen