Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 50 %

Titel: Insamlingsansvarig för Barnhjälpen
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker insamlingsansvarig för Barnhjälpen

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 285 samarbetande församlingar som tillsammans har cirka 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 medarbetare och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Insamlingsansvarig Barnhjälpen

I EFKs internationella arbete verkar vi tillsammans med våra samarbetspartners inom fyra fokusområden: Barns rättigheter, Församlingsbyggande, Hållbar försörjning och Mot människohandel. Arbetet med att stärka barns rättigheter på alla nivåer i samhället utgör en viktig del i vårt arbete.

Det arbete vi gör finansieras framför allt genom gåvor. Alla de projekt som arbetar inom Barns rättigheter är samlade i vår insamlingskanal Barnhjälpen Öppnas i nytt fönster.. Vi ser både stor potential och stora behov av fler månadsgivare och därför söker vi nu dig som kan nå ut till nya målgrupper och utmana dem att stödja Barnhjälpens viktiga insatser.

Om tjänsten

I arbetet ingår att öka antalet månadsgivare, att i samarbete med lokala församlingar arrangera insamlingsevenemang av olika slag, men också att stärka varumärket Barnhjälpen och öka kunskapen om det viktiga arbete vi genomför. Tjänsten är ett vikariat på grund av föräldraledighet men den har delvis ny inriktning. Du har därför stor frihet att planera och utforma arbetet, tillsammans med övriga kollegor på Kommunikations- och insamlingsavdelningen.

Vem söker vi?

Vi tror att du som söker är målinriktad, har lätt att ta egna initiativ, driva processer framåt och arbeta för att nå nya personer och målgrupper med Barnhjälpen. Du behöver vara flexibel och beredd att resa mycket i tjänsten.

Meriterande

  • Erfarenhet av insamlingsarbete eller motsvarande.
  • God kännedom om EFK som organisation och församlingsrörelse.

Anställningen är ett vikariat på 50 % från 2022-09-01 fram till 2023-08-31. I tjänsten förekommer resor och arbete på helger. Förtroendearbetstid tillämpas. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi förutsätter att du delar EFKs tro och värderingar samt vill samverka med andra för att nå de mål vi har.

Passar den här tjänsten dig?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev senast den 20 september 2022 till rekrytering@efk.se. Märk din ansökan med ”Barnhjälpen”. Vi rekryterar löpande så vänta inte med din ansökan.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Jag svarar gärna på frågor om tjänstens innehåll!

Staffan Jenemark
Kommunikations- och insamlingschef
073-868 28 17

staffan.jenemark@efk.se

Kontakta mig vid frågor om anställningsvillkor!

Lisa Örneus
Chef för Resursavdelningen

073-709 00 65

lisa.orneus@efk.se

Jag är facklig representant Vision

Rune Jonsson
Insamlingsadministratör 50% och projektledare för event 50%

070-291 07 93

rune.jonsson@efk.se