Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Studieförbundet Bilda
Tjänstegrad: 20-40% under 1 januari-31 dec 2023

Titel: Projektledare Familjekompis Sala
Område/ort: Sala

Studieförbundet Bilda söker "Projektledare Familjekompis" till Sala

Familjekompis

Brinner du för ökad integration och inkludering i samhället? Har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att skapa nya kontakter? Är du resultatinriktad, självständig och har vana att arbeta nätverkande? Studieförbundet Bilda söker nu en projektledare för att starta upp och etablera Familjekompis i Sala.

Familjekompis, som är ett integrationskoncept, ger nya svenska familjer och etablerade svenska familjer chansen att lära känna varandra på ett enkelt och kul sätt, på lika villkor. Som projektledare rekryterar du familjer som sedan anmäler sig via ett webbformulär. Därefter matchar du ihop en etablerad svensk familj med en nysvensk familj, baserat på intressen och barnens åldrar. Familjerna bjuds därefter in till en gemensam uppstartsträff med middag, där de får chansen att bekanta sig med varandra tillsammans med projektledare. Familjerna träffas därefter ytterligare två gånger på egen hand då de själva väljer aktiviteter, som exempelvis lekträffar eller middagsbjudningar hos varandra. Med detta koncept, som Studieförbundet Bilda redan genomför i 20 kommuner, vill vi bidra till ökad inkludering, etablering, förståelse för varandras kulturer och erfarenheter samt möjlighet till nya bekantskaper.

Läs mer på bilda.nu/familjekompis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt familjekompis.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tjänsten

Tjänsten innebär:

 • Mycket självständigt arbete.
 • Lansering av Familjekompis i Sala kommun.
 • Att marknadsföra och rekrytera nya svenska familjer och etablerade familjer till Familjekompis via exempelvis familjecentraler, skolor och församlingar.
 • Matcha familjerna.
 • Planera, organisera och genomföra uppstartsträffar.
 • Aktivt arbeta med uppföljning och eventuellt stöd till familjerna som är med i Familjekompis.
 • Arbeta för att nå uppsatta mål samt ge del- och slutrapporter till styrgrupp och ledning löpande.

Vi söker dig som:

 • Är självgående, har en stark egen drivkraft, social och god samarbetsförmåga.
 • Har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift som du också kan anpassa till målgruppen.
 • Har erfarenhet av projektledning.
 • Har relevanta nätverk i Sala.
 • Kunskap om och nätverk inom någon av våra medlemsorganisationer som är frikyrkor, katolska kyrkan och ortodoxa kyrkor är meriterande.
 • Har god vana att informera, tala inför och leda grupper.

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Du bör vara resultatinriktad då vi har ett kvantitivt mål på antal matchningar. Vi ser gärna att du har kunskaper inom mångfaldsfrågor och kulturmöten, vana av projektarbete och intresse för kultur och samhällsfrågor. God kännedom om eller medlemskap i någon av våra medlemsorganisationer är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Placeringsort

Sala

Anställningsform

Allmän visstidsanställning under 1 januari-31 december 2023 (tidsperioden kan diskuteras).

Omfattning

Tjänstgöringsgraden är 20-40%.

Ansökan

Josefin Stålbert, Enhetschef Social Innovation och Integration
073-038 08 27
josefin.stalbert@bilda.nu

Ansökan

Ansökan görs via Bildas hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bilda har gjort val beträffande rekryteringsstöd och val av mediekanaler för annonsering i rekryteringsprocessen och vill inte bli kontaktade av säljare via telefon eller mejl.

Om Bilda

Studieförbundet Bilda är ett av Sveriges tio studieförbund, som med kristen livsåskådning som grund bedriver folkbildningsarbete och erbjuder kurser, studiecirklar och kulturprogram. Verksamheten vilar på folkbildningens grundsyn och är fri och frivillig och öppen för alla oavsett bakgrund och utbildning. Med stöd och inspiration från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas, skapa fritt och utvecklas. Vi har erfarenhet, kunskap och nätverk kopplat till kultur, samhällsfrågor, tro, religion och existentiella frågor. Vi är organiserade i sex regioner med verksamhet i hela landet och ett studiecenter i Jerusalem. Vi tror att det är i mötet med andra som vi får nya perspektiv på tillvaron och växer som människor. Vår övertygelse är varje människas rätt att söka kunskap, och att få uttrycka sig, och tillsammans med andra bilda mening – oavsett vem man är eller var man bor. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar vi verksamheten. Våra medlemsorganisationer finns främst inom frikyrkorna, ortodoxa kyrkorna och katolska kyrkan. Våra samverkansparter verkar inom kultur, kyrka och samhälle. Läs gärna mer på Bilda.nu.