Typ av tjänst: EFKs Sverigekontor
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 50 %

Titel: Ekonom (vik)
Område/ort: Örebro

Evangeliska Frikyrkan söker ekonom (vik)

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 285 samarbetande församlingar som tillsammans har cirka 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 anställda och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa/Mellanöstern och Latinamerika. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Ekonom 50 % (föräldravikariat)

En av våra kollegor går på föräldraledighet vi söker därför en ekonom. Som ekonom ingår du i Resursavdelningen där ekonomi, HR, drift, IT och fastigheter ingår. I avdelningen ligger ansvar för EFKs ekonomihantering men vi utför även tjänster åt närliggande organisationer och våra församlingar. Ditt uppdrag kommer främst innebära ansvar för ekonomi- och lönehantering för vår second handverksamhet och tjänster mot våra församlingar. Det innebär uppgifter över hela ekonomiområdet, bland annat löpande redovisning, månadsuppföljning, utbetalningar, avstämningar och lönehantering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du har ett par års arbetslivserfarenhet från liknande roll. Har du erfarenhet från arbete i ideell sektor är det meriterande.

För tjänsten krävs att du har god analytisk förmåga, är strukturerad och noggrann. Vi ser att du är en person som har lätt att arbeta i team och med framförhållning. Vi ser gärna att du har bred erfarenhet av både ekonomi- och lönehantering, kanske från ett mindre företag/organisation. Du arbetar obehindrat i excel, word och får gärna ha erfarenhet programmen Kontek och Pyramid.

Anställningen är vikariat på 50% med placering på Sverigekontoret i Örebro. Tillträde enligt överenskommelse. Vi vill i organisationen verka för en jämn könsfördelning och ser mångfald som en tillgång. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och kunniga kollegor. Vi vill att du delar EFKs tro och värderingar.

Ansök senast 2022-10-12. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till rekrytering@efk.se

Frågor gällande: tjänstens innehåll:

  • Lisa Örnéus, Chef för Resursavdelningen, lisa.orneus@efk.se 073-709 00 65.
  • Facklig representant Vision, Rune Jonsson, rune.jonsson@efk.se 019-167600.