Typ av tjänst: Närstående organisation
Arbetsgivare: Kristen Samverkan Mellansverige (KSM)
Tjänstegrad: Två tjänster på totalt 85%

Titel: Lägerpastor/lägerkoordinator
Område/ort: Hjälmargården

Lägerpastorer/lägerkoordinator Smajl på Hjälmargården

Är du en ledare för ledare? Tycker du om att bygga ledarkultur, utrusta och nätverka med andra ledare? Längtar du efter att se barn växa i lärjungaskap? Är du bra på att organisera? Då är du kanske vår nya medarbetare med ansvar för att leda våra fantastiska barnläger. Hjälmargården: Hjälmargården ägs av Kristen Samverkan Mellansverige (KSM) som är en region inom Evangeliska Frikyrkan (EFK). Regionen består av ca. 80 församlingar i Mellansverige. KSM arrangerar läger och ledarutbildningar samt hyr ut konferenslokaler och boende till kommuner, företag, föreningar och turister.

Smajl

Smajl är våra läger för barn i åldrarna 8-12 år. Dessa går av stapeln på vintern under sportlovsveckorna 8 & 9, ett Sång- & DansSmajl i mitten av maj (för de som går i 1:an-9:an) och på sommaren Sommarsmajl under vecka 26 & 27 uppdelat på tre olika läger med ca 300-500 deltagare och ledare/läger. De övriga lägren har ca. 100-250 deltagare och ledare. Förutom detta kommer du vara med i en spännande nystartad process med att bygga upp ett nätverk för anställda barn/familj-pastorer/ledare inom EFK.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten är en regional pastorstjänst/lägerkoordinator där du fungerar som spindeln i nätet kring lägren för barnledare i MellanSveriges EFK-församlingar. Ditt ansvar är att utveckla, koordinera, leda planeringen, genomföra samt följa upp och utvärdera våra sex Smajlläger. Våra läger bygger på ett samarbete med de lokala församlingarna i regionen. Därför ingår det i tjänsten att sätta samman en ledningsgrupp av personer från församlingarna inför varje läger och leda planeringsarbetet. Du har även ett övergripande ansvar för lägrens innehåll. Ditt ansvar är också att bygga relationer med samt lyssna in församlingarnas behov och utveckla ledarutbildningar m.m. som gensvar på dessa behov. Som ditt bollplank finns KSM-Ung som är KSM:s barn- och ungdomsförening som har mångårig erfarenhet av att bedriva läger och ledarutbildningar. Du har ett budgetansvar för dina läger, men har KSM-Ung till din hjälp. Då sommaren innebär många läger på kort tid söker vi nu två personer på totalt 85%. Hur dessa fördelas diskuteras med sökanden. Du har förtroendearbetstid då arbetsinsatsen kommer vara olika under året beroende på arbetsbelastning. Tillträde snarast. Rekrytering sker löpande.

Vi söker dig som:

 • Har en levande personlig tro på Jesus och delar EFK:s teologiska profil som beskrivs som evangelikal, baptistisk, karismatisk och missionell
 • Har ett hjärta för att se barn växa i lärjungaskap
 • Har en god teologisk grund
 • Vill vara med och utveckla vår lägerverksamhet för barn
 • Är självständig i ditt arbete och kan planera din tid väl
 • Har god samarbetsförmåga
 • Har goda ledaregenskaper och har förmåga att vara ledare för ledare • Har god förmåga att administrera och organisera
 • Klarar av att jobba intensivt och hårt under vissa perioder
 • Kan vara på gården dygnet runt under lägren
 • Kan undervisa och hålla i andakter för barn och ledare
 • Kan träna ledare i olika åldrar

Ansökan

Ansökan i form av CV och personligt brev skickas till: julia@hjalmargarden.se

Har du frågor?

Lägerpastor, Julia Wellstam (anställd med ansvar för tonårsläger och ledarutbildning) julia@hjalmargarden.se
070-587 19 54

Verksamhetschef, Lars Gustavsson
lars@hjalmargarden.se
070-433 38 77

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen