Typ av tjänst: EFKs internationella arbete
Arbetsgivare: Evangeliska Frikyrkan
Tjänstegrad: 100%

Titel: Platschef
Område/ort: Aten, Grekland

Evangeliska Frikyrkan söker platschef till Threads of Hope, Aten

Evangeliska Frikyrkan (EFK) är en församlings- och missionsrörelse bestående av cirka 285 samarbetande församlingar som tillsammans har lite mer än 33 000 medlemmar. Organisationen har cirka 100 medarbetare och verksamheten omfattar både arbete i Sverige och internationellt. Det internationella arbetet bedrivs i ett 30-tal länder och är uppdelad i regionerna Afrika, Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Latinamerika. Internationellt arbetar EFK inom följande fyra fokusområden: Församlingsbyggande; Barns Rättigheter; Hållbar Försörjning och Mot Människohandel. Vår vision är ”Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”.

Bakgrund

Fler människor än någonsin är idag hållna som slavar på olika sätt runt om i världen. Miljontals människor utnyttjas inom sexindustrin och majoriteten av dem är kvinnor och barn. Endast 1 % av dem som lämnar prostitution klarar av att inte gå tillbaka till det igen. En stor anledning till att de tvingas tillbaka är att de inte hittar ett arbete.

Vi i EFK vill bidra till att fler ska lyckas behålla ett liv i frihet genom att erbjuda utbildning och arbetstillfällen till dem som behöver. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt arbete mot människohandel i Grekland.

Här är prostitution laglig och bara i Aten finns det över 800 bordeller med tusentals kvinnor som dagligen utsätts för övergrepp. Ofta kommer kvinnorna från en bakgrund med låg eller ingen utbildning och dåliga språkkunskaper. Att då hitta ett arbete i ett land med hög arbetslöshet är i princip omöjligt. Det är dessa kvinnor som Threads of Hope fokuserar på.

Om Threads of Hope

Threads of Hope är ett socialt företag som syftar till att ge kvinnor en väg ut ur prostitution och människohandel genom en hållbar försörjning. Threads of Hope är registrerat som ett icke-vinstdrivande företag, vilket inte innebär att man inte strävar efter att göra en vinst, men att vinsten oavkortat måste gå tillbaka in i företaget

Verksamheten består av två delar. Den första delen är ett träningsprogram där kvinnorna får lära sig att sy. Programmet erbjuder även läs- och skrivklasser i engelska och grekiska för att kunna hjälpa dem att bygga en bättre grund inför framtiden. Efter genomgången grundträning är målsättningen att kunna erbjuda en anställning som sömmerska på företaget, vilket är verksamhetens andra del.

Idag arbetar, tränar eller volontär arbetar totalt närmare 20 personer i olika funktioner på Threads of Hope. Produkterna som görs säljs via Threads of Hopes hemsida, via återförsäljare eller vid events och marknader i kyrkor och andra organisationer på flera platser i olika länder, bland annat Sverige, USA, Kanada och runt om i Europa.

Värderingar

Threads of Hope vill skapa en helande miljö som präglas av omsorg, acceptans, ärlighet och ödmjukhet där hänsyn tas till individens förutsättningar och där hennes bästa står i centrum.

Vi värdesätter att arbeta tillsammans som team och strävar efter att göra vårt yttersta i allt vi gör. Vi vill att våra produkter, materialval, vår träning, våra anställningsförhållande och vår arbetsmiljö, våra relationer med varandra och de vi möter genom vår egen verksamhet, ska vara de allra bästa.

Arbetsuppgifter för platschef

Vi söker nu en platschef som kan ta över delar av arbetsuppgifterna från nuvarande direktor på Threads of Hope. Platschefens huvudsakliga uppdrag blir att ha ett övergripande ansvar för Threads of Hopes verksamhet på plats i Aten.

Detta innebär bland annat:

 • Att tillsammans med personalens ledningsgrupp leda den dagliga verksamheten på Threads of Hope rörande produktion, försäljning, marknadsföring, inköp, ekonomi, träningsprogrammet, personalfrågor m.m.
 • Att vara teamledare för personal- och volontärgruppen, inklusive arbetsledning och personalomsorg.
 • Att tillsammans med personalen för Träningsprogrammet intervjua och anta nya sökande.
 • Att sammanställa regelbundna rapporter om verksamhet och ekonomi till Threads of Hopes styrelse, samt att deltaga i styrelsens möten.
 • Att tillsammans med Threads of Hopes representant i Sverige, samordna och utveckla försäljning i Sverige som anordnas i bland annat EFKs församlingar.
 • Att representera Threads of Hope i lokala och internationella nätverk samt församlingar i Sverige.
 • Att vidareutveckla relationer med och representera Threads of Hope inför lokala myndigheter, företag och organisationer m fl.

Vem vi söker?

Vi söker dig som brinner för att göra skillnad i svåra och utmanande situationer och som tror att holistisk företagsamhet kan bidra till förändring i människors liv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver:

 • Ha en entreprenöriell förmåga: kunna se nya lösningar och drivkraft att implementera.
 • Vara passionerad för utsatta människor och vara villig att dela det dagliga livet med dem som försöker komma till rätta med sviterna av trauma och exploatering.
 • Kunna arbeta med människor som kommer in utan erfarenhet och samtidigt ha tålamod och stadighet att stötta dem att utvecklas i både kapacitet och kunnande.
 • Vara en teamarbetare (team player) och villig att arbeta med människor från andra kulturer och traditioner.
 • Vara en person som trivs i en pionjär företagsmiljö som är under utveckling.
 • Vara beredd att arbeta under press och hålla flera bollar i luften samtidigt.
 • Vara villig att lära nytt.
 • Vara kreativ, flexibel och lösningsfokuserad.
 • Vara en person som trivs i en internationell miljö och villig att anpassa sig till den lokala kulturen när det krävs.

Kvalifikationer

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av att leda ett företag, ett socialt företag eller liknande verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta med de olika delarna av företagsutveckling: produktion, marknadsföring, försäljning och ekonomi.

Du delar EFKs tro och värderingar. Du har viss kunskap om människohandel och sexuell exploatering och är villig att lära mer om detta. Du har eftergymnasial utbildning och är flytande i engelska och svenska i tal samt skrift.

Meriterande

Det är meriterande om du har bott och arbetat utomlands. Kunskap om oss som rörelse är också meriterande. Då Threads of Hope relaterar till flera internationella kontakter i form av leverantörer, kunder, återförsäljare och givare värdesätter vi om du har liknande erfarenheter.

Mer om tjänsten

Anställningen är en utlandsanställning och tidsbegränsad på tre år med möjlighet till förlängning.

Om du som sökande har familj vill vi att kompetens för make/maka ska vara av relevans för arbetet i regionen för att anställning av båda makar ska vara aktuell. I stadsdelen Exarchia driver EFK även Nea Koinonia. Läs mer om Nea Koinonia här. Läs mer om arbetet i regionen här.

Tjänstens placering är i stadsdelen Exarchia, Aten.

Som utlandsanställd i Evangeliska Frikyrkan omfattas du av EFKs handbok för utlandsanställda vad gäller anställnings- och lönevillkor. Som platschef kommer din lön att sättas enligt dessa villkor.

Tjänsten finansieras via församlingsunderhåll eller företagsgåvor.
Innan tjänsten kan tillträdas behöver du genomgå EFKs rekryterings- och förberedelseprocess för utlandspersonal och ha fullt underhåll klart före utresa.

Ansökan

Skicka in din ansökan, innehållande CV och personligt brev, till rekrytering@efk.se.

Ansök senast 31 januari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande.

Utresa planeras 2024.

Vid frågor om tjänstens innehåll

Helen, regionledare 
eumena@efk.se
070-224 46 05

Eva-Lena Hellmark, direktor för Threads of Hope
ehellmark@threadsofhopehellas.org

Vid frågor om rekryteringsprocessen

Lisa Örnéus, chef för Resursavdelningen med särskilt HR-ansvar
lisa.orneus@efk.se
073-709 00 65

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen