Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Bergskyrkan/Tallstigskyrkan
Tjänstegrad: Heltid

Titel: Pastor/Föreståndare
Område/ort: Laxå kommun

Två församlingar i Laxå kommun söker en pastor

Vi är två EFK-församlingar i natursköna Laxå kommun som vill stärka det redan goda samarbetet genom att rekrytera en gemensam pastor och föreståndare. Bergskyrkan i Laxå och Tallstigskyrkan i Finnerödja har en stor kärlek till vår kommun och vill tillsammans vara församlingar som bygger relationer utanför kyrkan, är en del i samhället och som längtar efter fler barn och unga i församlingarna. Vi firar gudstjänst tillsammans en gång i månaden och har även flera gemensamma samlingar under året.

Bergskyrkan består i dagsläget av 86 medlemmar och det är 25-30 deltagare i gudstjänsterna. Förutom gudstjänst har vi samlingar för daglediga, driver både en loppis och secondhandbutik samt ett långsiktigt integrationsarbete.

Tallstigskyrkan i Finnerödja är idag 40 medlemmar med ungefär 20 deltagare i gudstjänsterna. Förutom gudstjänst har vi även soppluncher och våffelcaféer tillsammans med Svenska kyrkan i Finnerödja. Vi ser som församlingens uppgift att genom vittnesbörd, gemenskap och tjänst göra evangeliet om Jesus Kristus känt, trott och efterföljt i Finnerödja.

Pastor och föreståndare 100%

Tillsammans söker vi en pastor på 100% som vill inspirera och vägleda oss att ta större plats och leva ut det kristna budskapet dygnets alla timmar. Vi ser församlingen som ett lag som ska spela på planen medan pastorn är tränaren som instruerar, uppmuntrar och lyfter varje spelares särskilda gåva. Med självkritikens eftertanke kan vi se att vi många gånger har suttit på bänken och låtit pastorn sköta spelet på planen. Så vill vi inte ha det längre. Vi vill att våra församlingar ska växa och Guds rike utbredas i Laxå kommun.

Som pastor kommer du vara en del av församlingarnas pågående verksamhet, predika och även tänka nytt kring våra gudstjänstformer och verksamheter så att unga människor ska känna sig hemma och få ta plats. Tjänstens innehåll och arbetsuppgifter utformas närmare i dialog med församlingsledningarna.

Vem vi söker?

Vi söker dig som är en social person som lätt bygger relationer utanför kyrkans väggar och vill vara en del i vår bygd. Du kan samla, leda och inspirera till efterföljelse och finner glädje i att arbeta med människor i olika åldrar. För att kunna inspirera till församlingsutveckling, predika, undervisa och ge själavård ser vi att det är en fördel att du har erfarenhet av församlingsarbete och en teologisk utbildning.

I vår bedömning av sökande tar vi hänsyn till personlig lämplighet, utbildning och erfarenhet. Men framför allt till din upplevelse av att vara kallad till just Laxå kommun och människorna här.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 100% fördelad mellan de två församlingarna. Tillträde enligt överenskommelse.

Känner du dig kallad?

Välkommen med din ansökan, innehållande CV och personligt brev genom att mejla oss. Ansökan ska även innehålla kontaktuppgifter till 2 referenter.

Märk din ansökan med ”Pastor Laxå Kommun”. Rekryteringsprocessen kommer att ske löpande, så ansök redan idag.

Kontaktpersoner för tjänsten:

Tomas Jansson ordf. Bergskyrkan 070-293 05 98, Mejla mig.
Jonas Pilkvist ordf. Tallstigskyrkan 072-511 35 52, Mejla mig.

Läs mer om församlingarna på www.bergskyrkan.se Länk till annan webbplats. och www.tallstigskyrkan.se Länk till annan webbplats. Mer information om Laxå kommun finns på: www.laxa.se/ Länk till annan webbplats.

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.