Typ av tjänst: I en EFK-församling
Arbetsgivare: Betelförsamlingen i Djursdala
Tjänstegrad: 50%

Titel: Pastor/föreståndare
Område/ort: Södra Vi

Pastor/föreståndare till Betelförsamlingen i Djursdala

Vill du bo och verka med oss i natursköna och attraktiva Djursdala? Betel är en liten församling, som vill leva nära Gud och varandra i bygden, för bygden.

Församlingen

Vi är en etablerad EFK-församling med ca 50 medlemmar, som längtar efter att få vara en kyrka mitt i bygden. Verksamheten bedrivs genom regelbundna gudstjänster, hemgrupper, barn- och ungdomsarbete. Detta till stor del gemensamt med våra grannförsamlingar.

Djursdala

I nordöstra Småland, bland dalar och sjöar, ligger vårt vackra Djursdala, en levande landsbygd med flera byar. Här hittar du skola (åk F-6), förskola och ett aktivt föreningsliv. Läs mer på https://m.facebook.com/Djursdala-592451457573333/ Länk till annan webbplats.. Centralorten i kommunen är Vimmerby. Turism och industri är två stora näringsgrenar.

Tjänsten

Som anställd förväntas du ha det yttersta andliga ansvaret genom undervisning och församlingsvård. Du kommer att arbeta tillsammans med församlingsledare och styrelse. Det har funnits ett nära och regelbundet kollegialt samarbete i närområdet. Två av våra grannförsamlingar är nu också utan föreståndare men vår önskan och förhoppning är att vi får fortsätta med ett gott samarbete Vi ser gärna att du leder oss in i ett mer utåtriktat och missionellt liv. Din personliga utveckling och fortbildning genom medarbetarträffar, kurser och liknande är viktig för oss. Vi är öppna för att dina förmågor och gåvor får påverka arbetsbeskrivningen.

Körkort och bil är en förutsättning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 %.

Kontakt och ansökan

Intervjuer sker löpande.

Tillträde enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till oss.

Upplysningar: ordförande Monica Hallingfors 076 - 036 75 35

Mejladresser ligger numer dolda bakom text. Exempelvis "mejla mig". Klicka på texten så öppnas ditt mejlprogram, alternativt högerklicka på texten, välj "kopiera e-postadress" och klistra in den i fältet "mottagare" i ditt mejlprogram.