Torpkonferensen 2020 ställs in!

Ett historiskt beslut. Evangeliska Frikyrkan (EFK) har beslutat att Torpkonferensen, den 134:e i ordningen, ska ställas in. Under rådande omständigheter kopplade till Corona-pandemin, blev det ett nödvändigt beslut.
– Vi insåg att vi behöver ställa in, säger Ingemar Forss, Missionsdirektor för EFK.

Torpkonferensen skulle ha ägt rum 15-21 juni.

Redan i vintras fick Torpkonferensens ledningsgrupp ta del av en bild som projektledare Christer Aadland hade fått.
– I januari fick jag en bild av en ladugårdsvägg där färg höll på att falla av. Kvar var det nakna träet, berättar Christer.

Ledningsgruppen tolkade bilden som att det handlade om att något behövde skalas av för att det äkta skulle komma fram. Och nu efter beskedet om Corona-pandemin, får bilden ytterligare en fördjupning: att detta år kan vara ett år i träda. Ett år för att vetekornet ska dö för att kunna bära rik frukt. (Joh 12:24)
– Det är verkligen en sorg att Torpkonferensen inte kommer att bli av, men vi litar fullständigt på att Gud har allt i sin hand, fortsätter Christer.

Konferensplats Torp har sedan 1887 huserat Torpkonferensen, en allkristen konferens som varit en viktig plats för tillbedjan och mission. Torpkonferensen lockar omkring 10 000 deltagare varje år och har arrangerats i över 130 år.
– Vi tror att årets tema, ”Ge helande & hopp vidare”, är mer aktuellt än någonsin och lever i allra högsta grad, säger Ingemar Forss. Nu vill vi tillsammans får söka Gud för att se hur vi kan ge helande och hopp vidare i en tid som denna. Det blir intressant att se på vilket sätt våra torpbesökare och hela rörelsen kommer att ge helande och hopp vidare i en tid och värld som så desperat behöver höra evangeliet om Jesus Kristus.

24/7-bönen som planerats under Torpkonferensen kommer att anordnas under Torpveckan. På vilket sätt är inte helt klart, men information kommer.

Inom de närmsta veckorna kommer vi att kontakta alla som har bokat campingplatser. Vi ber alla att invänta att vi hör av oss. Vi betalar givetvis tillbaka pengarna men kommer att ge möjlighet för den som vill att låta pengarna gå till EFKs gemensamma mission.

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Presskontakt

Mejla mig!

EFKs missionsdirektor

Ingemar Forss
Missionsdirektor

070-981 55 10

Mejla mig!

Evangeliska Frikyrkan

Åstadalsvägen 2A, 702 21 Örebro
Box 1624, 701 16 Örebro
019 - 16 76 00
info@efk.se

Plusgiro: 900403-7
Bankgiro: 900-4037

EFK
Barnhjälpen
Ge för livet
StepOut
Torpkonferensen