Kvinnor i fängelse nås av hela evangeliet

I staden Songkhla i södra Thailand finns ett kvinnofängelse där vi i EFK tillsammans med vår partnerorganisation Covenant Foundation driver ett projekt för att hjälpa kvinnor till ett hållbart liv. Situationen på fängelser är inte den bästa, men inom projektet får kvinnor tandvård. Man anordnar även alpha-kurser för interner som är intresserade av kristen tro. En frukt av arbetet är "The Power of Love Church", en kyrka som startats innanför fängelsemurarna. Genom att hjälpa kvinnorna med tandvård förbättras deras generella hälsa och varje år döps människor. En del kvinnor som avtjänat sin tid i fängelset är nu engagerade i sina egna lokala kyrkor.

Vad har vi uppnått i projektet?

”The Power of Love Church” samlar 35-50 kvinnor varje vecka till gudstjänst och här får de ta del av undervisning och sjunga lovsång tillsammans. De får undervisning om tjänande ledarskap och hur man kan leva ut sin kristna tro i vardagen, vilket inte är helt okomplicerat innanför fängelsemurarna. Man talar mycket om förlåtelse, att be om förlåtelse men också att ge förlåtelse och människor kommer till tro. I augusti förra året döptes 20 personer och i december anordnades en julfest för alla kvinnorna i fängelset med kristen musik och vittnesbörd. Löpande under året har ca 700 kvinnor i fängelset fått tandvård vilket bidragit till bättre hälsa för kvinnorna som i många fall aldrig fått tandvård tidigare.

Vad vill vi göra mer?

Covenant Foundation vill under kommande år fortsätta att arbeta holistiskt med att betjäna kvinnorna i fängelset. De ser fram emot att fortsätta att driva alpha-kurser och hoppas att fler personer söker sig till den. De vill fortsätta sträva efter att fler människor kommer till tro genom sitt arbete och när tiden kommer för att bli frisläppt, får leva stabila liv.

Phaa mötte Jesus i fängelset

När Phaa kom till kvinnofängelset i Songkhla var hon buddhist och visste inte så mycket om kristen tro. Väl inne i fängelset fick hon höra talas om att det fanns en kyrka inne i fängelset. Det var konstigt tyckte hon eftersom hon inte sett någon helgedom. En kvinna som kallades June berättade i vilket rum man samlades och bjöd in Phaa att vara med på mötet. Hon var med många söndagar och noterade speciellt hur glada alla såg ut när de sjöng. Efter ett tag fylldes hon av själv av någon slags oförklarlig glädje. Hon började även att be inombords till Gud och bestämde sig till sist för att låta döpa sig. Hennes bön är att hennes familj och alla hon älskar en dag ska komma till tro på Jesus.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Karl-Johan Jonsson
Arbetar vid missionscentret i Asien med Barns rättigheter och missionsbibelskolan Engaged.


karl-johan.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 48237
Insamlingsbehov: 64 000 kr

Insamlat: 500 kr Kvar att samla in: 63 500 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.