Yrkesträning och mikrokrediter, Think & Do

På många håll i Mellanöstern är fattigdomen och en känsla av hopplöshet utbredd. Detta skapar i sin tur en grogrund för extremism och andra stora problem som regionen står inför. På Egyptens landsbygd lever upp emot 40 % av befolkningen under fattigdomsgränsen. Vår partner Think & Do har lång erfarenhet av att tillsammans med lokala församlingar arbeta med att utrusta människor så att de kan lyfta sig ur extrem fattigdom. Genom träning i tio yrken och möjligheter till mikrolån har tusentals människor fått möjlighet att försörja sig själva och sina familjer.

Sedan Think & Do startades 1996 har över 40 000 personer fått yrkesträning och närmare 8 000 små företag har startats genom mikrolån. Yrkesträning ges i yrken som sömnad, hårfrisör, rörmokeri, snickeri, service av parabolantenner m.m. Träningarna är enkla och anpassade till personer med låg eller ingen tidigare skolgång. Think & Do följer upp alla som genomför yrkesträningen och mellan 60-70 % får jobb och en inkomst efter genomförd yrkesträning. Mikrolånen är i storleksordningen 2-3000 kr och möjliggör inköp av symaskin, verktyg, får för uppfödning m.m. men också en möjlighet för små företagare att utveckla sin verksamhet på olika sätt. Lånen betalas tillbaka under ett års tid och på så sätt skapas långsiktighet.

Projektet rekommenderas för Ge för livet-kampanj.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig så hjälper jag dig vidare!

Thorine Arenius
Programledare Internationella programmet
019-16 76 33
070-550 81 24

thorine.arenius@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 43433
Insamlingsbehov: 301 000 kr

Insamlat: 126 000 kr Kvar att samla in: 175 000 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.