Fotbollsskola räddar barn från gatan

Bella Vista där fotbollsskolan finns är ett område i huvudstaden Lima med hög kriminalitet. Många tonåringar bjuds in att bidra till droghandeln och risken att hamna i fel gäng är mycket stor. Ofta ser man polisbilar passera för att försöka kontrollera området men deras agerande leder ofta till övervåld och löser inga problem. Barnen lever oftast med en förälder som behöver arbeta för att försörja familjen och barnen har inte någonstans att ta vägen när de inte är i skolan. Skolan är väldigt teoretisk och barnen har inte utrymme för att utveckla sig inom sport eller andra fritidsaktiviteter.

Projektet är godkänt för skattereduktion. Klicka här för att läsa mer om skattereduktion.

Vad har vi uppnått i projektet?

Det finns 74 pojkar och flickor inskrivna i fotbollsskolan. Det som är unikt för denna fotbollsskola är att man har olika tjejgrupper, annars är fotboll något väldigt kopplat till killar och män i Peru. Under det här kvartalet har vi utvärderat och ska utveckla fotbollsträningsmaterialet som kallas ”Vi tränar för livet”. Vi har inspirerats av projektet ”Ubabalo”, som finns i Afrika. Ett material för utveckling av ledarskap och färdigheter för livet. Den lokala församlingen engagerar sig i aktiviteterna vilket också är mycket positivt. De finns med vid träningarna och har en liten samling.

Vad vill vi göra mer?

  • Inbjuda till workshops med psykologer från den kristna gemenskapen ”Cristo Vive”.
  • Starta det träningsprogrammet ”Vi tränar för livet”.
  • Främja fotboll för flickor från 10 till 16 år.
  • Fortsätta att motivera föräldrarna så att de fortsätter att samarbeta ekonomiskt i projektet.
  • Motivera församlingen i Lima att fortsätta stödja detta projekt med sin tid och engagemang.
  • Fortsätta att subventionera 54 % av eleverna i projektet och funderar på att sänka det till 30 %.

Tack vare projektet kan Jose Ignacio spela fotboll

Jose Ignacio, är en aktiv kille på 10 år, som tycker mycket om fotboll sedan han var 7 år. Han bor med sin mormor och sin ensamstående mamma, som jobbar på ett lager som assistent. Projektet subventionerar hans träning eftersom familjen har låg inkomst och nyligen fick han den officiella tröjan nummer 7, i 2012 års kategorin. Mamman och hans mormor är mycket tacksamma till projektet för stödet. De anser att idrott är en möjlighet för barns övergripande utveckling och hjälper dem umgås med andra i sin ålder. De håller också med om vår idé, att idrott stärker värden som respekt, solidaritet, ledarskap och samarbete, förutom empati.

Insamlingsnummer 49432 · Ge för livet 69432 · Barnhjälpen 59432

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)

0702423277

Mejla mig!

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.