Utsatta barn får hjälp att klara skolan

Foto: Matilda Hector

Peru är ett ungt land och skolan är mycket bristfällig. För att barnen ska klara av sin skolgång är det viktigt att de får stöd med att läsa sina läxor. I Arequipa stödjer EFK ett eftermiddagshem för barn.

Många barn i Peru hoppar av skolan eftersom kvaliteten på undervisningen är låg, för att man inte får stöd hemifrån eller för att klasserna är för stora. Ofta arbetar föräldrarna utanför hemmet och har inte kapacitet att hjälpa sina barn. På eftermiddagshemmet i Arequipa får barn från socialt fattiga familjer hjälp med läxläsning. Man arbetar speciellt med barn som har problem i skolan. De tillbringar hela eftermiddagen på fritidshemmet och förutom läxläsning, leker de också och spelar spel. Omkring 40 barn i årskurs 1-6 får stöd genom eftermiddagshemmet. Man har även samlingar och seminarium med barnens anhöriga.

Du kan stödja projektet genom att bli fadder genom Barnhjälpenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Projektet rekommenderas även för en Ge för livet-kampanjlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer om projektet?

Hör gärna av dig till mig!

Anna-Maria Jonsson
Regionledare för Latinamerika och Iberiska halvön (Portugal och Spanien)
019-16 76 82
0703868231

anna-maria.jonsson@efk.se

Insamlingsbehov

Insamlingsnummer: 49450
Insamlingsbehov: 115 000 kr

Insamlat: 56 799 kr Kvar att samla in: 58 201 kr

I de fall insamlingen till ett enskilt projekt blir större än årets behov kan dessa pengar komma att användas i ett annat liknande projekt inom samma fokusområde.