Abigail och Emil testar mission i Asien

Abigail och Emil Renberg, från Linköping, gifte sig i maj. I oktober flyttade paret till Thailand för att jobba med EFKs internationella arbete i Asien. Här berättar de mer om sin nya vardag!

"Vårt uppdrag är kommunikation med fokus på foto och film vilket innebär att vi ser till att arbetet som görs i Asien når ut på ett engagerande och tydligt sätt.

I skrivande stund har Abby varit en vecka i Indien och Emil en vecka i Bangladesh. Nu laddar vi för två veckor i Nepal tillsammans!

Vi drömmer om att kunna använda våra gåvor till Guds rike och att kunna berätta historier som upplyser och berör. Vi har mött så mycket människor i nöd som trots all orättvisa har ett leende på läpparna och en tro om att Gud kan göra gott i deras liv. Och det tycker vi är så viktigt att man får ta del av, även om man inte har möjlighet att uppleva det på riktigt.

Vi älskar verkligen det här livet! Att komma ut ur sin ”comfort zone” och att gå in i något helt nytt är både spännande och skrämmande. Men tack vare missionärerna här känner vi oss så trygga och glada att få kalla Thailand vårt temporära hem. Vi känner oss tacksamma!"

/Abigail och Emil Renberg

Kanske vill du också ut och testa internationell mission?

Hör av dig till oss! Här kan du läsa mer om olika sätt att resa ut i EFKs internationella mission! Öppnas i nytt fönster.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.