Anneli: Coronakrisen slår hårt mot de redan utsatta i Sydafrika

I utkanten av Nelspruit, Sydafrika, bor flera hundra migranter som lever under svåra förhållanden. Anneli Dagernäs är regionledare för EFKs arbete i Afrika och berättar här om hur coronakrisen slår hårt mot de redan utsatta.

”Vi i EFK har genom våra medarbetare på missionscentret i Nelspruit ett engagemang i området med bland annat engelskundervisning, alfabetiseringskurs, lärjungaträning, hembesök och samtal.

Den senaste månaden har fokus varit på att informera om coronaviruset, genom att undervisa om riskerna och hur man skyddar sig. Vi har även tillverkat enkla tvättstationer för att kunna upprätthålla god handhygien. 

Sydafrika är nu i lockdown [nedstängning] sedan 27 mars och detta slår hårt mot denna grupp som inte får någon inkomst och inte har några besparingar, många var utan mat redan innan coronakrisen. Teamet i Nelspruit har identifierat 90 familjer som är i störst behov och har genom EFKs stöd försett dem med matpaket som räcker minst en månad.”

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg!öppnas i nytt fönster

Ta gärna kontakt med oss inom EFK!

Hör av dig till mig om du vill veta mer!

Anneli Dagernäs
Regionledare för Afrika
+46-73-020 87 62

anneli.dagernas@efk.se