Anneli: ”De kom till tro när de såg att vi också visade på Jesu kärlek med handlingar”

Vår gemensamma vision i EFK är "Växande församlingar förmedlar hela evangeliet till hela människan över hela världen”. ”Hela evangeliet” tar sig uttryck i alla de olika projekt och uppdrag som vi i EFK stöttar genom våra partners och missionärer.

Det skriver Anneli Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika, i denna missionsreflektion.

Vi tror att vi bygger Guds Rike både när vi predikar Guds Ord och när vi ger mat, sjukvård och skolgång till den utsatte.

I början av pandemin fick vi på grund av restriktioner ställa om i många av de projekt som vi stöttar. Jag minns särskilt ett vittnesbörd från en församlingsplantering utanför Nelspruit, Sydafrika, som drabbades väldigt hårt när landet stängde ner under lång tid. EFK förmedlade akut hjälp med mat och hygienartiklar genom våra medarbetare på plats, men de var oroliga över hur det skulle gå med de nykristna när man inte kunde mötas och inte fick komma och undervisa dem. Men när restriktionerna släppte och vi kunde besöka dem igen, visade det sig att fem personer kommit till tro under denna tid och nu ville de döpas!

Matutdelning i Gwaini, Sydafrika, juni 2020.

Deras vittnesbörd var ”Vi såg att ni inte bara predikade med ord utan ni visade Jesu kärlek genom den mat och hjälp vi fick när vi var i nöd och vi upplevde verkligen Jesu kärlek genom er.”

Att få vara en del av en världsvid mission som står för hela evangeliet till hela människan över hela världen, det är en verklig förmån, och jag är så tacksam över alla som gör det möjligt genom bön och givande.

/Anneli Dagernäs, regionledare för EFKs arbete i Afrika

Dop i Gwaini, Sydafrika.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.