Bönesvar i Bangladesh: Gud sände fler arbetare och kyrkan växer

Förra hösten besökte EFKs missionär Tobias Åberg Bangladesh och delstaten Sylhet i nordöstra delen av landet. Där mötte han Shimon, som är en av pionjärarbetarna inom vår partner Faith Bible Church (FBC)öppnas i nytt fönster. Då var Shimon ensam och mycket kändes hopplöst. Nu, ett år senare, har Tobias fått glädjande nyheter.

Shimon flyttade till Sylhet för ca fem år sedan tillsammans med två andra par för att dela evangeliet med människor i området. Teamet gick in arbetet med stor passion för att fler skulle få lära känna Jesus och ett par stycken huskyrkor bildades. Tyvärr blev det ganska snart slitningar i teamet och de två paren som var med Shimon valde att lämna arbetet.

- De senaste tre åren har Shimon arbetat ensam i området och när jag mötte honom uttryckte han en stor ensamhet och han tyckte situationen kändes hopplös. Vi bad tillsammans om att Gud skulle gripa in och sända fler arbetare och att kyrkan i Sylhet skulle få växa, berättar Tobias och fortsätter:

- Så ungefär ett år senare, i september i år, mitt under brinnande pandemi, får jag glädjande nyheter från FBC och Shimon. De berättar och skickar bilder från en gudstjänst där 16 personer döps till Kristus och berättar att det finns ytterligare 30-40 personer som väntar på att få döpas. På grund av pandemin har det ännu inte varit möjligt att göra det men så fort restriktioner och reseförbud hävs kommer det att ske. Jag gläds tillsammans med Shimon och tackar Gud för detta bönesvar. Nu ber vi att Shimon och de nydöpta ska få växa i lärjungaskap och få fördjupas i sin tro och övertygelse.

Dop i Sreenathpur, Sylhet