"Elias": Min syster kanske är i himlen nu

”Elias” blev kristen här i Sverige efter att Jesus visade sig för honom i en dröm. Idag är han aktiv i en EFK-församling och har kontakt med många förföljda kristna utomlands. Det här är hans fascinerande historia.

Jag minns hur Jesus hade hål i händerna. Jag tyckte det var konstigt. Först senare läste jag i Bibeln att det var på grund av korsfästelsen. Han sa: ”Jag är Jesus, jag är din Gud.” Han visade mig en kvinna, sa vad hon hette och berättade att hon skulle förklara kristendomen för mig. Han sa också att jag skulle få asyl i Sverige och att ingen skulle skada mig.

I tio dagar gick jag runt och letade efter kvinnan jag hade sett i drömmen. Folk trodde nog att jag var tokig som jag stirrade på kvinnor! Till slut hittade jag henne, och jag ropade hennes namn. Hon var präst visade det sig, och hon förklarade kristendomen för mig.

Min systers helande

Ryktet att jag hade blivit kristen spred sig. Min pappa hälsade att om jag återvände till mitt hemland skulle jag dödas. Jag hade mycket kontakt med min syster som var kvar där. Hon hade väldiga problem med ryggen som läkarna inte kunde åtgärda. Jag sa att hon skulle be Jesus om helande.

Till slut bad hon till ”den Gud min bror tror på”. Därefter kände hon en värme över ryggen, och när hon såg sig i spegeln var där ett märke av en hand. Hon blev helt frisk och gav sitt liv till Jesus.

Sedan har jag aldrig hört från henne igen. Kanske är hon i himlen nu.

”Jesus kommer att stoppa er”

En dag när jag var på väg till bussen sprang fyra män mot mig. Två tryckte upp mig mot en vägg medan de andra två höll vakt. De tog fram en kniv och sa att de skulle döda mig. Jag sa: ”Jesus Kristus kommer att stoppa er.”

Plötsligt började de skaka, och kniven föll till marken. En av ”vakterna” ropade ”Det kommer någon!” och så sprang de alla iväg. Men det kom inte alls någon. De hade fått känna på Guds kraft.

Precis som Jesus sa har ingen ännu skadat mig för min tro. Även om jag måste ha skyddad identitet är jag tacksam för det liv jag har fått. Jag skulle aldrig vilja leva på ett annat sätt.

Läs mer om EFKs arbete för den förföljda kyrkan och hur du kan hjälpa.