Helena: Att utmana sig själv, att förverkliga en dröm, samt att göra något för andra

Foto: Pär Sydvart

Helena cyklade genom Sverige för att stötta EFKs arbete för barn i världen.
”När jag sedan ser skylten med "Smygehuk", är det tur att det finns hakband på hjälmen, annars hade skallen gängat ur av jordens största leende.”
Så skriver Helena på sin blogg när hon beskriver den sista distansen in till målet, Sveriges sydligaste spets.

Syftet med den långa resan, genom landet från Treriksröset till Smygehuk på cykel, var flera; Att utmana sig själv, att förverkliga en dröm, samt att göra något för andra. "Barns rätt till skolgång är superviktig för mig, därför valde jag dessa tre projekt, där vi i Härnakyrkan har varit med och stöttat ett av dem förut" berättar Helena. Hon har samlat in pengar under hennes resa för att stödja projekt inom EFKs regionala program för Barns Rättigheter. Mer specifikt hjälpa barn till minoritetsfolk i Thailand att kunna gå i skolanlänk till annan webbplats, samt ge studenter i Paraguay stipendium till studier.

I Helenas senaste blogginlägglänk till annan webbplats i skrivande stund så låg insamlingen på 47.412:- kronor och det kommer fortfarande in bidrag; ”Jag är lika fascinerad varje gång det plingar till och allra mest när det kommer från personer som jag inte har en aning om vem de är. Helt enormt.”

Målet har hela tiden varit att samla in 50.000 kronor och du har fortfarande chansen att stötta denna hjälteinsats. Läs hennes blogg här och gör en återblick till det hon fått uppleva under resans gång.

Helena beskriver sig själv på följande sätt:
En envis tant på 54 år som gillar projekt och utmaningar. Jobbar som högstadielärare i Skäggetorp och har mött många barn som kommer hit utan skolbakgrund. Gillar att göra saker för andra och tycker att det är fullt naturligt att man hjälper till med det man kan. Bjuder gärna på mig själv, genom bloggandet, om det medför att projekten blir mer synliga, så det kommer in mer pengar.

Läs mer om de projekten som Helena trampat för: