Julia: Jag vill fortsätta marineras i Gud

Foto: Sarah Vilhelmsson

- För drygt ett år sedan satt jag och skrev ett brev om mig själv. Jag vet att jag funderade på vad jag egentligen skulle få plats med på den där sidan. Vem är jag? Jag lyckades tydligen få till det i alla fall, skickade in anmälan och några dagar senare tackade jag ja. Ett läsår på bibelskola låg framför mig.

Julia Martinsson berättar om året på Lärjungaskolan vid Götabro bibelskola.

Min kompis Adina uttryckte då att hon såg fram emot att marineras i god undervisning och bibelkunskap. Hon gjorde en dansande rörelse som skulle likna en köttbit i marinad. Vi skrattade, men nu i efterhand så ser jag hur väl den bilden faktiskt stämmer.

Under ett år har jag fått se vad som händer med oss när vi tar tid och mod till oss, att fördjupa relationen med vår Pappa. För det sker någonting när vi medvetet lägger oss i den där marinaden, när vi både för oss själva, för vår omgivning och inför Gud säger: jag vill förvandlas! Jag vill se mer! Jag vill bli mer lik dig Jesus.

Om jag, nu ett år senare, skulle skriva det där brevet igen, skulle det kanske vara ganska likt det förra. För faktum är att jag nog inte har blivit någon helt annan, hör och häpna. Ibland lyssnar vi till människor som går in i ett år på bibelskola som en person, och kommer ut som någon annan. En radikal livsförändring. Jag älskar de berättelserna, och jag tror verkligen på att vår Gud gör sådant. Men jag tror också att vår Gud verkar genom att visa oss Hans mening och mål i det som vi kanske redan tidigare har sett i oss själva.

Smaken av Jesus

Och det vill jag säga utan att förminska faktumet att Gud alltid har mer för oss. För om det är något som året på Götabro har lärt mig, är det hur Han hela tiden skapar i oss och ständigt vill visa oss mer av vad Han har för oss. Han tillsätter en krydda här och en citronskvätt där. Han vill att vi ska marineras i Honom, för att alla ska se hur vi har smaken av Jesus.

Att ta ett år på bibelskola och få djupdyka i den där marinaden, det är ett av de bästa val jag gjort. Och jag fortsätter simma runt där, alltid.

Mer om Julia:

  • Jag har gått på Lärjungaskolan, Götabro, med inriktning Ledare detta läsår och gjorde min tremånaders-praktik i New Life Göteborg.
  • Jag är medlem i Betel i Vintrosa.
  • Jobbar som projektledare för festivalen Frizon.
  • Jag älskar att skapa med mina händer, med hjärtat som utgångspunkt. Går helst barfota. Föredrar att äta med för liten sked framför för stor. Ventilerar livet genom att sjunga vid pianot. Inspireras av att se människor våga göra sin grej och totalt rocka det.
  • Ett bibelord jag lever extra mycket med är Rom 12:2. Det där med att leva i världen men inte av den - hur gör vi det? Hur vågar vi förvandlas av förnyelsen av våra tankar?

Detta är en artikel som publicerades i tidningen Direkt i juni 2018.

Gå bibelskola du också!

Att avsätta tid för att läsa Bibeln har varit viktigt i EFKs historia. I en tid med många olika budskap och impulser blir det om möjligt ännu viktigare! Här hittar du alla bibelskolor som finns i EFK.