Leopold vill ge tillbaka till sitt sammanhang

En insats tidigt i en människas liv kan ändra riktningen för den personen och leda till något fantastiskt!

Leopold Henrico Mwagaze i Tanzania fick tack vare EFKs stipendieprogram möjlighet att gå klart skolan. Idag vill han ge tillbaka till sitt sammanhang och är väldigt engagerad i kyrkans arbete för hållbar försörjning.

Leopold Henrico Mwagaze är född och uppväxt i Kabare, Muhange, Tanzania. Där gick han sina första år i skolan, ända upp till sjunde klass. Tyvärr kom han först inte vidare till nästa nivå, men efter några år lyckades han komma in på kvällskurser och kunde fortsätta sin utbildning. Livet var svårt i byn och han kämpade med sina skolavgifter. En av ledarna i kyrkan såg det och han fick hjälp genom vårt stipendieprogram. Det var på grund av detta som han kunde avsluta sina studier på gymnasienivå. Han gick en kortkurs och blev lärare innan han fick möjlighet att studera vidare på universitet och följa sin dröm. Han är glad och tacksam för möjligheten han fick, en utbildning inom jordbruk.

Idag arbetar han som rådgivare för olika NGOs (icke-statliga organisationer) i regionen som vill arbeta med jordbruk och hållbar försörjning. Han vill ge tillbaka till sitt sammanhang. Han är också väldigt engagerad i sin kyrka, och har blivit utvald av sin kyrka till att vara lokal projektledare för resiliensprogrammet som vi i EFK driver tillsammans med vår partnerkyrka FPCT. Inom programmet arbetar de just nu på att starta upp ett projekt som ska stärka kvinnor och unga till hållbar försörjning och motståndskraft mot klimatförändringarnas effekter. En insats tidigt i en människas liv kan ändra riktningen för den personen och leda till något fantastiskt!

/Cornelia Newman, EFKs missionär i Tanzania.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.