Linn: Nu håller jag utkik efter färgglada handdukar och kläder i linne

"Äntligen sommar! Balkonghäng, sol och bad, camping, semester. Nu kommer den bästa tiden för second hand-shopping." Det skriver Linn Tholén, kommunikatör och biträdande butikschef i Ge för livet secondhand-butiken i Norrköping.

Den här texten publicerades först i EFKs tidning Direkt. Text: Linn Tholén Foto: Kristina Sandin

I butikerna hittar du det perfekta retrotäcket till stranden, härliga randiga sommarskjortor och kanske en rolig sportpryl att leka med. Jag vill fylla min sommarkorg med fina, färgglada handdukar, solhatten och en pocketbok. Det är något förlåtande med sommaren som får mig att våga gå på en mer romantisk och bohemisk stil. Helst vill jag att min trädgård ska kännas som norra Italien med blommiga dukar, och röda pelargoner i terracottakrukor.

Ja, sommaren är på många sätt förknippad med frihet och det är underbart. Men på temat “Det finns frihet” kan jag inte låta bli att tänka på de människor som inte lever i ett land med rätt till semester, där det inte går att lita på makthavare och poliser, där en lön knappt räcker till att mätta familjen. Platser där otrygghet, rädsla, hunger, fattigdom och sjukdom hindrar människor från att leva värdiga liv. Finns det frihet för dem? Vi vill ju tro det. Och därför känns det bra att veta att vi är med och stöttar projekt i världen som handlar om just det. Att ge människor frihet.

Välkommen in till våra butiker som kund eller volontär i sommar!

Just nu håller jag utkik efter:

  • Badhanddukar
  • Rutig sommarduk
  • Picknickkorg
  • Böcker
  • Kläder i linne

Linn Tholén är kommunikatör och biträdande butikschef i Ge för livet-butiken i Norrköping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I varje
nummer av Direkt inspirerar Linn kring second hand i spalten Helhjärtat.