Lisa Fredlund: Jag älskar den lokala församlingen!

Lisa Fredlund tillsammans med sin man Simon och deras son Lewi.

I höst förstärks EFKs Sverigeprogram med Lisa Fredlund som börjar arbeta som ledarutvecklare. Hon kommer närmast från en tjänst som pastor och föreståndare i Östermalmskyrkan i Kristianstad, där hon varit anställd i elva år. Här berättar Lisa mer om sig själv!

"Hej!

Mitt namn är Lisa Fredlund och till hösten börjar jag jobba på EFKs Sverigekontor som ledarutvecklare.

Just nu är jag pastor och föreståndare i Östermalmskyrkan i Kristianstad och här har jag haft tjänst i 11 år. Jag har verkligen lärt mig att älska Skåne och har haft en fantastisk tid i församlingen. Full av utmaningar och massa glädje och kärlek.

Jag är gift med Simon som studerar på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. men just nu är föräldraledig med vår son Lewi snart ett år och vi har dvärgschnauzern Kapten.

Jag älskar den lokala församlingen. Både den lilla och den stora, den traditionella och den nytänkande. Varje liten del som gör det stora möjligt. Jag minns mitt första 'förtroendeuppdrag' som var att servera kaffe i söndagsgudstjänsten. Och jag minns den stolthet jag upplevde inför det uppdraget. Så vill jag bygga församling och församlingsrörelse, så att varje person som är delaktig känner stolthet oavsett uppgift.

Som person är jag energisk, glad, och älskar människor. Och jag har en passion för rörelse och hälsa. Ett av mina stora intressen när jag är ledig är långdistansträning. Jag har genomfört några vätternrundor och maraton. Det finns något spännande i uthållighet och att se vad som händer när man stretchar sig. Jag tror detta är något som påverkar inte bara min fritid utan även mitt sätt att jobba. Jag gillar uthållighet. Mitt bästa köp i livet är min hund Kapten och min bröllopsklänning. Från någon gång vid årsskiftet kommer vi bo i Örebro.

Jag ser så mycket fram emot att få betjäna församlingsrörelsen med den jag är och det jag har fått. Och jag ser fram emot att möta er!

Vi ses!"