Möt styrelsen - Eva-Carin: ”Hoppet vi har fått genom Jesus är en ynnest och något vi vill förmedla!”

Evangeliska Frikyrkans styrelse består av tretton personer som är geografiskt utspridda i Sverige men med samma längtan: att få fortsätta leda vår rörelse på bästa sätt. Nuvarande styrelse kommer sitta till minst 2022. Men vilka är det egentligen som sitter i vår styrelse? Här får vi lära känna personerna lite bättre.

Namn: Eva-Carin Banka Johnsson
Ålder: 50+
Stad: Åhus
Församling: Åhus Frikyrka
Sysselsättning: Civilingenjör och jobbar på IKEA:s produktutveckling i Älmhult som projektledare

Eva-Carin Johnsson brinner för att vi ska leda EFK så att församlingarna ska få växa och bli ännu mer relevanta och spännande för fler människor i vårt land.

- Jag brinner för att vi ska få en rörelse som verkligen visar vem Jesus är och vad han är genom vårt sätt att vara och möta människor. Jag hoppas kunna se saker som behöver vändas och vridas på och kanske komma med något nytt perspektiv.

- Jag längtar efter att Gud ska komma och vara nära oss och leda oss ut på nya vägar. Att vi ska våga lita på att det håller och att i ska får möta människor som Gud förvandlar och ger hopp. Hopp är nog det som jag mest längtar efter att Gud ska hjälp oss förmedla. Det där hoppet vi har som har fått en ynnesten att möta Jesus. Det vill jag ge vidare.

Om fem år hoppas Eva-Carin att vår rörelse har massor av smågrupper i våra församlingar.

- Smågrupper där människor delar livet med varandra och där det är lätt att komma in. Grannar, vänner och folk från alla håll som samlas och får undervisning, stöd i bön och praktiska handling. Sen förstås stora härliga möten där vi får lovsjunga och jubla tillsammans utan en massa virus att ta hänsyn till.

Jesaja 41:10 ”Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stödjer dig med min rättfärdighetens högra hand”

Dold talang: En fena på att lägga golv. Både trägolv och klinkers. Och så fixar jag fest på nolltid.