Möt styrelsen - Mattias: ”Gud är i rörelse just nu, låt oss se det!”

Evangeliska Frikyrkans styrelse består av tretton personer som är geografiskt utspridda i Sverige men med samma längtan; att få fortsätta leda vår rörelse på bästa sätt. Nuvarande styrelse kommer sitta till minst 2022. Men vilka är det egentligen som sitter i vår styrelse? Här får vi lära känna personerna lite bättre.

Namn: Mattias Engström
Ålder: 40+
Stad: Stöpen
Församling: Timmersdala Frikyrkoförsamling
Sysselsättning: Pastor

Mattias har jobbat 20 år med arbete av IT och Telefonilösningar för företag innan han blev pastor. Förutom EFK:s styrelse sitter han även med i Dialect Skövde.

- Jag brinner för den lokala församlingensgemenskapens möjlighet att gestalta glädjebudet om Jesus Kristus. Möjliggöra och synliggöra det är en stor utmaning för oss som styrelse.

- Jag tänker att Gud är i rörelse just nu och jag längtar efter att vi ännu mer ska se det; bli mer delaktiga i det, så att det får bli hans vilja som sker i vår rörelse.

- Om fem år drömmer jag om en rörelse trogen till sitt uppdrag, en församlingsrörlese som är djärv, kreativ och frimodig. Känd för att älska Gud och människor. En kyrka som upprättar, utrustar och sänder människor lokalt och globalt.

Jag vill skicka med bibelordet Rom 12:12 ”Glöd er i hoppet, var uthålliga i lidandet och ihärdiga i bönen”. Amen!

Min dolda talang är att jag kan cykla baklänges, alltså sitta bakfram på cykeln och cykla. Användbart!