Oliver från Götabro gör praktik i Zambia

Götabropraktikanterna tillsammans med Peny Kalala, som jobbar i EFKs partner MBA i Zambia.

I EFK har vi möjlighet att sända ut praktikanter och volontärer på olika sätt till våra partners. Detta är ett sätt för unga (och äldre) att prova på mission under en kortare tid. Här kommer en hälsning från Oliver som går Lärjungaskolan på Götabro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och som just nu gör en tre månaders praktik hos vår partner MBA i Mpongwe, Zambia, tillsammans med fyra klasskompisar.

”Välkomna till Mpongwe Mission Hospital! Här har jag spenderat 6 av 8 veckor under vår tid här. Det har varit både högt och lågt. Samtidigt som det varit spännande, kul och lärorikt, så har det stundtals varit tufft och jag har fått se väldigt mycket och kommit väldigt nära.

Allt är mycket annorlunda från sjukvården i Sverige och jag har fått många tankeställare och blivit väldigt tacksam över hur bra vi har det hemma.

De senaste veckorna har jag varit på labbet, det har varit min bästa tid på sjukhuset. Uppgifterna innefattar patientmöte, testa för malaria och andra sjukdomar, men även att analysera blodprover i mikroskop eller med andra verktyg. Jag har trivts bra med trevliga kollegor och fått lära mig otroligt mycket.”

/Oliver

Du vet väl att EFK också erbjuder praktik genom StepOut? Ansökan är öppen till 9 maj 2022. Läs mer och ansök till StepOut! Öppnas i nytt fönster.

Oliver uppskattar särskilt tiden i labbet på Mpongwe Mission Hospital.

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumerera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.