Patrik och Therese: "Gud har kallat oss in i Sin plan"

”Låt Din vilja ske. Låt Ditt rike nu bli synligt.”

Det finns något vackert i att åka på smala, slingriga jordvägar upp mot byar som ligger så där oväntat avlägset. Utsikten, utmaningarna och glädjen och att till slut möta familjen i den lilla byn. Samma vackra känsla finns också mitt i miljonstaden, där vi får möta kvinnan och hennes barn i färgstarka kläder gående i den smala gränden. Vi rör oss fysiskt mellan flera världar och den resan gör att våra hjärtan berörs och får växa. Vi får påminnas om var vi är satta just nu och för vilka människor.

“Vi vet att Gud på allt sätt hjälper dem som älskar honom att nå det goda, dem som han har kallat efter sin plan.” (Rom 8:28)

Gud har kallat oss in i Sin plan och Han är med oss, var vi än rör oss. För oss är de olika delarna av världen en stor välsignelse. Men att se och förstå alltmer av den orättvisa och det brustna som finns i vår värld och som drabbar de människor vi möter, det får våra böner att ljuda ännu högre.

”Låt Din vilja ske. Låt Ditt rike nu bli synligt.”

Efter att nu har varit i Asien i 1,5 år får det här bibelordet påminna oss om att det är Gud som har kallat oss till de här platserna.

/Therese & Patrik, EFKs medarbetare i Asien

Denna text publicerades även i nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.