Prince: Det var första gången jag hörde Gud tala

Prince Paulos Makhanye studerar till pastor. Foto: Linn Bergström

Läs Prince berättelse om hur han övergavs av sin pappa och hittade rätt i livet. Nu studerar han till pastor och vill tacka oss i EFK för stipendierna som gjorde det möjligt!

Jag heter Prince och studerar mitt tredje och sista år till pastor på Phumelela Bible College i Sydafrika. Resan mot att bli pastor började för relativt länge sedan men har långt ifrån varit en självklarhet. Redan när jag var väldigt liten övergav pappa oss, så jag har vuxit upp med min mamma och en äldre bror. När jag var yngre var jag inte med i kyrkan, vännerna jag umgicks med hade inte så bra inflytande på mig och vi gjorde saker som inte var så bra.

Jag hörde Gud tala men det dröjde fem år

Men sen kom jag till en punkt då jag bytte kompisar och kom med i kyrkan istället. I samband med det började Gud tala till mig om att gå till mitt folk, det var första gången jag hörde Gud tala. Men det var inte förrän fem år senare som Guds plan för mitt liv förverkligades och jag började studera till pastor. När jag slutade skolan sa mamma till mig att hon visste att jag skulle studera vidare, även om vi inte hade råd. Det var verkligen ett tilltal ifrån Gud. Genom min kyrka, Holiness Union Church och EFK har jag sedan fått stipendium för att kunna studera, och jag är så tacksam för det stödet. Utan det hade jag inte kunnat plugga.

Drömmer om att själavårda äktenskap

Min dröm som pastor är att jobba med själavård, och att kanske en dag kunna läsa vidare till psykolog. Kanske jobba med samtalsterapi för gifta par, att sitta ned lyssna och be tillsammans, och hjälpa människor att bli fria från saker. Men vi får se vilka dörrar Gud öppnar. Jag ser fram emot den här resan och att få lära mig ännu mer. Att få lära mig ifrån människorna jag möter som pastor. Jag är otroligt tacksam över möjligheten till stipendium. Att få ha fått en hjälpande hand är verkligen en välsignelse, och jag ber att Gud rikliken ska välsigna dem som gör det möjligt. Tack för det ni gör, det har verkligen gjort skillnad i mitt liv.

Hälsningar,
Prince Paulos Makhanye, 22 år