Sandra: Fem missionella tips för julstämning!

Johannesevangeliet 13:35 ”Om ni har kärlek till varandra ska alla förstå att ni är mina lärjungar.”

Sandra Edin är ledamot i EFKs styrelse och engagerad i God jord. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här ger hon sina bästa tips för hur man kan sprida julstämning i sin omgivning – på ett
hållbart och missionellt sätt.

1. Bjud in till julpyssel

Bjud hem vänner från jobb, skola eller andra sammanhang för att pyssla och skapa. Att öppna upp sitt hem kan vara ett vittnesbörd i sig. I den trygga vrån finns möjlighet att samtala mer, längre och djupare. Dessutom är det vackert att få skapa med sina händer tillsammans med andra.

2. Erbjud din hjälp

Vintern kan för många vara en tid av trötthet och stress. Kanske finns det någon i din närhet som behöver extra hjälp. Fråga människor vad de har för behov och sträck ut en hand. Det kan till exempel vara att köpa mat till den som inte har råd, passa barn åt den som inte hinner vila eller att lyssna på den som har behov av att bli hörd.

3. Dela ut julgodis och leenden

Det finns två saker som gör många människor väldigt glada: socker och leenden. Baka någonting gott och ta med dig till universitetet, arbetsplatsen, kören eller bokcirkeln. Den frimodiga kan också ställa
sig på gatan för att dela ut godis och ett kärleksfullt leende till människor som passerar.

4. Utnyttja sociala medier

Man kan säga mycket om sociala medier, bland annat att det är ett fantastiskt sätt att nå ut till människor som man annars inte skulle nå. Använd dina plattformar för att sprida ljus och kärlek och för att påminna om julens budskap. Kanske föds det en längtan efter en tro hos någon på andra sidan skärmen.

5. Organisera er

Ensamma kan vi göra mycket (se bara ovan) men tillsammans kan vi göra mer. Organisera er som församling eller kompisgrupp för att göra större satsningar. Dra ihop en julkör, anordna en julmarknad eller gå bönepromenader och be för utvalda områden. Använd era gåvor och var frimodiga!

Text: Sandra Edin. Foto: Privat.

Den här texten publicerades först i EFKs tidning Direkt i december 2021. Öppnas i nytt fönster.

Julinsamling: Ge en julgåva!

Under en lång tid kommer vi att behöva återta förlorad mark. Miljontals barn har tappat ett helt skolår när skolor tvingats hålla stängt. FN beräknar att den globala fattigdomsbekämpningen kan ha tappat mer än ett decennium. Men vi ger inte upp. Vi kan fortfarande kämpa och ta hand om varandra och vår jord.

Ge en julgåva till de som bäst behöver! Öppnas i nytt fönster.