Zonaita fortsätter att träna andra i barns rättigheter i Carnot

Romain Zonaita är en av många eldsjälar som kämpar på för att skapa tryggare platser för barnen i ett land med många utmaningar. Han är ordförande i vår partnerkyrka EEBs sociala organisation ADIH i Centralafrikanska republiken och en av dem som tränats i EFKs barnrättsprogram i region Afrika. Nu tränar han andra ledare i landet för att barnen ska få en bättre framtid.

- Jag har fortsatt att arbeta för barns rättigheter i min stad Carnot. I december hade jag tre möten, ett för 14 religiösa ledare, ett för 10 chefer/byledare och ett för 15 unga ledare. Nu i februari har jag haft träning för 25 personer, ledare från både kyrkan och samhället. De tränades för att bli ambassadörer för barns rättigheter och trygghet i vår stad, och snart ska vi forma en kommitté utifrån denna grupp, som ska jobba vidare med barnrättsfrågor i vår stad, berättar Zonaita.

I slutet av februari ska han träffa en grupp från den muslimska delen av befolkningen i staden för att ge en introduktion i ämnet och senare i vår hoppas han få komma till skolor i Carnot.

- Be gärna för oss, säger han.

Zonaita är en av många eldsjälar som kämpar på för att skapa tryggare platser för barnen i ett land med många utmaningar. Låt oss ta hans uppmaning på allvar och bära honom och detta viktiga arbete i våra böner.

I februari 2021 hade Zonaita träning för 25 personer som är ledare från både kyrkan och samhället.

Denna text är hämtad ur nyhetsbrevet Utblick från EFKs internationella arbete i februari 2021. Prenumera på Utblick så får du berättelser som denna en gång i månaden - direkt i din inkorg! Öppnas i nytt fönster.