Barns rättigheter är otroligt viktigt både nu och i framtiden!

Vecka 21, 18-24 maj 2020

Under de senaste veckorna har vi arbetat med vår slutrapport för det regionala barnrättsprogram som pågått i fyra år i Sydafrika, Mocambique, Eswatini, Zambia, Tanzania och RCA. För en del kanske det kan låta som ett ganska tråkigt arbete med rapportskrivande, men när man sammanställer allt arbete för fyra år får man en bred överblick över allt som skett och vi blir så tacksamma till GUD!

Omkring 5500 ledare har tränats och över en halv miljon har nåtts genom det arbete som våra lokala partners har gjort. Här är några glimtar från berättelser vi fått:

”I en del av våra workshops bjuder vi in de som är döva att vara facilitators. I vårt land hamnar de ofta utanför. Nu visar vi att de kan vara ledare. Detta påverkar de lärare vi tränar i mycket positiv riktning”.

”Jag har inte gett min dotter den uppmärksamhet hon behöver. Jag har inte behandlat henne som lagen säger. Jag vill ändra mig”.

“Jag blev inbjuden att tala om Barns rättigheter för myndighetspersoner, när jag kom dit var det ungefär 700 personer i lokalen som jag fick tala inför”.

Barn AMQF 2020
Nelspruit, Gwaini

Arbetet med Barns rättigheter tar inte slut bara för att programmet tar slut. Partners har gjort en två-årsplan där de fokuserar på olika delar, beroende på deras olika situationer. Region Afrika har en liten pott de kan söka pengar ur. Vi vet även att corona-krisen gör att många barn lider ännu mer och arbetet med Barns rättigheter är otroligt viktigt både nu och i framtiden!

/Petra Lindsmyr, arbetar med Barns rättigheter och Barnhjälpen i region Afrika & Anneli Dagernäs, regionledare för Afrika

Var med och be för:

  • alla barn i världen som lider på olika sätt.
  • beskydd över ledare som är tränade i Barns rättigheter, att de ska få kraft att fortsätta med arbetet även om det ibland är tungt och de möter motstånd.

Tacka Gud för:

  • alla ledare som brinner för barnens bästa och tålmodigt arbetar vidare.
  • alla våra partnerkyrkor i världen som kämpar för att ge barnen en tryggare plats.