Själavård: Örat på Torp 2020

händer

Vecka 25, 15-21 juni 2020

Vad är Själavård? Enkelt sagt så är det vård av själen. Vård av vår inre människa. Och samtidigt, vad innebär det egentligen? De flesta av oss är nog vana att prata med eller anförtro oss åt någon vän, men ibland kan det behövas någon som bara lyssnar, som ger dig odelad uppmärksamhet, vägledning och förbön. Under Torpveckan så finns det möjligheten att få själavård där du är. Vi på samtalsjouren Örat uppmuntrar dig att boka en tid för digital själavård. Boka en tid på Torps hemsida så blir du kontaktad av en erfaren själavårdare. Vi hoppas och tror att det kan få bli befriande för just dig, i det du står i, från något du gått och burit på under lång tid, för din vandring med Gud eller något annat.

Jag samtalade med en person som under lång tid burit på många svåra minnen och händelser. Personen berättade om sitt liv för mig och för varje samtal släppte minnena taget. De blev mer och mer suddiga av att uttala dem. Under tiden vi träffades för samtal gick personens inre liv från totalt mörker till ljus.

Guds kommer med befrielse när vi tar fram gömda saker, minnen och händelser ur skuggan och in i ljuset. Sanningen ska göra er fria säger Jesus (Joh 8:32). Själavården är ett sätt att låta sanningen ta plats i ditt liv.

/Josefin Hermansson, själavårdare och pastor i Fylstakyrkan, Kumla

Var med och be för:

  • Guds ledning för de människor som skulle behöva samtal att de får mod och vilja att söka hjälp.
  • att människor ska få uppleva Guds nåd och befrielse i samtal.

Tacka Gud för:

  • alla de själavårdare och vägledare vi har i Sverige som hjälper många människor varje dag!