”Jag tror mer på Jesus nu”

Vecka 26, 22-28 juni 2020

Det är kväll på lägret. De fyra killarna i min lilla patrull har krypit ned i sina sovsäckar och vi pratar en stund innan det är dags för pyjamasbön. Vi pratar lite om vad vi gjort och vad som hänt under dagen. Vi småpratar och det är fint att få lyssna och dela intrycken med varandra innan det är dags att be och sova. De fyra är kompisar och kommer troget på vår aktivitet i kyrkan. En av killarnas familjer är med i kyrkan. Alla har de varit med på ganska många läger och är vana ”lägerrävar”.

Plötsligt säger en av dem:

Lägren har gjort att jag tror mer på Jesus nu, än om jag inte hade åkt. Är det så för er med?
Det blir ett finns samtal efter det och alla killarna är överens om att läger får en att tro och räkna mer med Jesus. Sen delar vi saker vi vill be för med varandra. Och denna kväll är det både djupa, svåra och väldigt ärliga saker vi ber för.

Ibland får man uppleva fantastiska stunder på läger, stunder som man aldrig liksom ”får till” annat är på läger. Denna kvällen är något jag bär med mig – och förhoppningsvis de också. Läger är så viktiga! Läger möjliggör något helt unikt och fantastiskt! Det är relationsbyggande på hög nivå – med både Gud och varandra!

I sommar blir många läger för barn annorlunda. Stora läger blir till mindre lokala dagläger, andra läger kanske inte alls blir av… och många tänker om och hittar andra aktiviteter att erbjuda. Låt oss be för våra barn i sommar!

/Susanne Olofsson, ledarutvecklare med fokus på barn och familj

Var med och be för:

  • alla de små och stora läger som EFKs församlingar arrangerar för barn och unga under sommaren. Be om positiva upplevelser av både gemenskap och en Gud som är god och vill vara vår bästa vän i alla lägen.

  • alla vuxna och ledare att kunna se och lyssna in vad barn och unga behöver och kunna vara en vettig vuxen som visar Guds kärlek.

Tacka Gud för:

  • vad läger får betyda för både barn, unga och ledare.