Vad är egentligen församling?

Vecka 27, 29 juni-5 juli 2020

De senaste månaderna är det en fråga som utmanat mig och återigen satt mina tankar i rullning. När jag lägger tid på att lära mig hur inspelningsgrejer och redigeringsprogram fungerar och predikar för ett nästintill tomt rum, vad är då en församling? När jag inte tar på mig söndagsblusen och traskar iväg till kyrkan utan lika gärna kan sitta hemma i min soffa? När verksamheter, event, läger och konferenser inte blir som planerat – vad händer då med församlingen och vad händer egentligen med min tro?
Mitt i det oväntade som fört med sig så mycket tragedi och sorg så kan jag ändå inte förneka den djupa tacksamhet jag känner. Tacksamheten över att församlingen faktiskt är så mycket mer än allt det där jag räknade upp. Mycket mer än vad som står i min almanacka eller kyrkans kalender. Jag är så tacksam över den församling jag sett i en levererad matkasse, ett öppet hem, en cellgrupp, ett telefonsamtal eller en fika. Församling mitt i vardagen, mitt i livet.

Jag önskar inte att hela Corona-grejen skulle ta slut och att det skulle bli som vanligt igen. Jag önskar snarare att det djupa och vackra i att vara församling i vardagen skulle få fortsätta även efter att viruset lagt sig. Att vi ännu mer skulle se varandra som syskon, på riktigt, mitt i livet snarare än när vi bara möts i kyrkan på någon verksamhet. Det är min bön för våra församlingar i framtiden. Att vi skulle få fortsätta vara församling mitt i vardagen, mitt i livet.

Inblick i Korskyrkan, Jönköpings sommar!
Här i Korskyrkan är vi nu i full gång med vårt sommarcafé, Café 93. En mötesplats som kommer att vara öppen hela sommaren för fika, samtal och gemenskap. Helgerna vecka 26 och 27 kommer vi också att ha lokala läger med våra scouter och tonåringar på Flahultsgården. Be gärna för dessa mötesplatser i sommar. Både caféet där vår längtan är att möta och nå ut till människor utanför kyrkan och våra läger för unga.

/Evelina Johannesson, ungdomsledare i Korskyrkan Jönköping

Var med och be för:

  • att vi som kyrkor skulle få fortsätta vara församling mitt i livet.
  • Café 93.
  • att vår kärlek till varandra som församling skulle få vara ett vittnesbörd för vår stad och vårt land.

Tacka Gud för:

  • din församling.
  • Guds trofasthet och godhet som bär genom allt.