Försoning istället för splittring

Vecka 33, 10-16 augusti 2020

För ungefär 40 år sen flyttade ett gäng kristna ungdomar ut till stadsdelen Råslätt strax söder om Jönköping med en längtan att förkroppsliga Jesus och leva ut Guds rike bland förortsbetongen med alla de olika utmaningar och möjligheter som det innebär.

Som de flesta andra förorterna präglas Råslätt av en dynamisk blandning av olika språk, kulturer och nationaliteter och vårt mål är att vår församlingsgemenskap ska spegla dess mångkulturella omgivning. I evangeliet finns kraften som kan bryta ner alla mänskliga murar och som erbjuder gemenskap och försoning istället för splittring. Vi önskar att vår gemenskap skulle få vara en försmak av himmelen där folk från alla olika länder, stammar och språk förenas i tillbedjan inför Gud, där vi får formas att bli mer lika Kristus i tjänst för varandra och världen.

/Robin Minshull, pastor i Råslätts Församlingsgemenskap (RFG)

Råslätt församlingsgemenskap

Var gärna med och be för:

  • att Guds kraft skulle verka i och genom oss som Kristi kropp så att fler människor på Råslätt och även i andra förorter skulle få uppleva det nya livet och det hopp som Jesus erbjuder oss.
  • att fler människor skulle uppleva hur Gud kallar dem att flytta till förorter och andra utsatta områden för att leva ut Guds rike bland människorna som bor där.