“How great to be back”

Vecka 37, 7-13 september 2020

Nu är läsåret 20/21 igång. Ett trivsamt sorl från studenter och personal fyller våra lokaler. Några hälsar på varandra för första gången och andra pratar om hur sommaren har varit. De första dagarna har bland annat bestått av gudstjänst, fotografering och introduktion av kurser och lärare. I Malmö bjöd dessutom personalen på ett sångframträdande. Refrängen löd: ”How great to be back”. Jag tror nog att vi alla är beredda att stämma in. Varmt välkomna alla studenter!

Veckan innan terminsstart samlades alla kollegor på Liljeholmens folkhögskola för planering, gemenskap och bön. Vi passade också på att välkomna och lära känna ny personal. Det är en glädje att få uppmärksamma och uppmuntra varandra. Det blir en påminnelse om att vi gör ALT tillsammans. Då många av oss jobbar på olika håll känns det extra viktigt att få mötas på detta sätt. Vi är tacksamma över att det, med hjälp av restriktioner, var möjligt.

På Campus i Örebro står studenter just nu vid bibliotekets bokhyllor och letar efter teologiska ordböcker och annan spännande litteratur, och vid fikaborden pågår diskussioner om dagens föreläsningar. Ja, nu är vi verkligen igång.

/Julia Lilja, vikarierande kommunikatör Akademi för Ledarskap och Teologi

Tacka Gud för:

  • alla studenter som har återvänt till eller för första gången börjat sina studier på ALT.
  • den gemenskap bland studenter och personal som, trots situationen, varit möjlig.

Var gärna med och be för:

  • fortsatt ledning i samband med rådande situation och alla förändringar och beslut den för med sig.