Från huvud till hjärta - tron blir kropp

Vecka 38, 14-20 september 2020

Vi har precis påbörjat en ny termin här på Liljeholmens folkhögskola. Våra deltagare kommer under året utmanas i sin tro, fördjupa sin bibelkunskap och hitta nya vägar att följa Jesus i denna värld. De kommer också ta otaliga kvällsdopp, äta mängder av kladdkaka och hitta nya vänner för livet. När jag själv gick bibelskola för tjugo år sedan utvärderade jag det med orden: "Det var det absolut jobbigaste och mest meningsfulla jag gjort".

Och så tror jag det är. Våra modiga deltagare kommer till bibelskolan från olika kyrkliga traditioner och erfarenheter. Tillsammans söker vi vad efterföljelsen av Jesus kan betyda i dagens trasiga värld. Vad säger Jesus om tro, handling, flyktingar, politik, miljö, mission, snapchat och rättvisa?

Våra dagar varvas mellan bibelläsning, undervisning och olika sätt att ge utlopp för det vi läst och fått till oss. Vi använder oss av kreativitet, vi sjunger, skriver musik, vi målar, drejar och skapar. Vi försöker hitta olika sätt att nå ut med budskapet om Jesus, om hopp mitt i hopplösheten. Vi försöker finna vägar att verka för rättvisa och kärlek både globalt och alldeles nära.

Vi hoppas att året på Liljeholmens bibelskola kan få leda till en större FRIHET ATT FÖLJA. Att Jesu efterföljelse är en unik kallelse till varje människa. Att våra deltagare får se hur just de är kallade till att följa Jesus i denna värld. Att våra deltagare upptäcker och utvecklar sina gåvor som gör att de kommer sprida fred, nåd och rättvisa i en fallen värld.

Tänk vad fint att få vara en växtplats för "beacons of hope" som kommer sändas ut i världen och lysa upp där mörker råder.

Och de möten som jag med deltagarna, där jag hör deras längtan efter att göra skillnad - ger mig redan nu hopp!

/Christian Svahn, lärare & kursföreståndare Liljeholmens Folkhögskola

Tacka Gud för:

  • EFKs bibelskolor och för hur Han använder dem för att befria och utrusta människor.

Var gärna med och be för:

  • att Gud ska få göra sitt verk på djupet av de människor som går på bibelskolorna detta läsår.
  • att Gud ska utrusta och kalla nya ledare bland de unga människor som tar nya kliv i sin tro under bibelskoleåret.