Fastan v11 2021

Törsta, låt oss törsta

För ungefär en vecka och 3 dagar sedan var jag på vår ungdomssamling i Kungsportskyrkan som heter “Re;member”, och vi har just nu tema “WWJS?” alltså, "What Would Jesus say?" Vi tar oss igenom bergspredikan just nu. Just den fredagen hade vi undervisning om “Rätt givande, rätt bön och rätt fasta”, utifrån Matt 6:1-17. Hans Jansson predikade fantastiskt till våra ungdomar.

Jag minns att efter att vi hade haft gudstjänst för gymnasieelever, så gick jag jag fram till en av våra ungdomar och han vänder sig mot mig och uttrycker “Anney, hur kommer det sig att vi så sällan pratar om fasta? Borde inte vi fasta oftare och mera, för att den hjälper ju oss att höra Guds röst, jag ska börja fasta mera från min mobil och varje minut jag slösar på mitt skrollande ska jag istället vända mig mot Gud”. Jag ler mot honom och instämmer i hans påstående, och samtidigt så väcks jag av en ny passion och längtan och fylls av hoppet för en ny generation som växer fram. Den här killen tog den fredagen beslutet av att försöka spendera lite mera tid med Gud, att försöka backa från scrollande och blicken som var fäst vid mobilen, och istället höja blicken mot Jesus Kristus. Ivern som han hade bör vi bli smittade av.

Det är min bön och längtan för den unga generationen, men också för varje kristen lärjunge att vi skulle tänka igenom vår skärmtid denna vecka, och ta tiden från skärmen och istället blicka mot himlen. Läsa Guds ord, lyssna på Hans röst och längta efter mer av honom i vår vardag. En längtan som tar boning i Psaltaren 42:2 “Som hjorten längtar till vattenbäckar, så längtar mig själ efter dig, o Gud”. Jag tror att när vår själ törstar och längtar efter Gud, så blir vi farliga för denna värld, vi fylls av det Gud står för, och vi längtar efter att förändra vår värld med evangeliets kraft. Så låt oss denna vecka, fasta från det som tar vår tid, och vända blicken mot himlen och tillsammans längta och TÖRSTA efter Gud.

 

Anney Haglund
Pastor, Kungsportskyrkan i Huskvarna

Be för:

  • Ungdomar i våra församlingar, att de ska få växa starkare i sin tro.
  • Ungdomar i vår städer, att de ska få lära känna Jesus Kristus.
  • Unga med psykisk ohälsa (som har ökat under pandemin)

Tacka för:

  • Passionen som en ung människa bär på i mötet med Gud
  • Kreativiteten som råder för att ungdomssamlingar ska bli av under pandemin
  • Längtan efter mer av Gud