Torpturnéns sista vecka

Vi är inne i Torpturnéns sista vecka. Mer än 100 församlingar har varit delaktiga i något som vi aldrig gjort förut tillsammans.

10 regionala gudstjänster har varit den röda tråden där förkunnare från EFK förmedlat budskap utifrån temat Tro och Tålamod. Förutom detta har det sänts seminarier men också lokalt arrangerats Tonårskonferens och olika typer av insamlingsinitiativ. Det har varit inspirerande att läsa rapporter om digitala auktioner, motionslopp, skattjakter och evangelisation på stan. Vi kan redan nu konstatera att turnén har genererat betydligt mer givande än förra årets heldigitala Torpvecka och framförallt har vi fått se ett brett engagemang som ökar ägarskapet av det vi står i gemensamt. Gud gör något med oss i detta och det finns definitivt lärdomar att ta med oss framåt.

Sverige börjar samtidigt förbereda sig för en återgång till normala förhållanden utan restriktioner. Vi ser att många ledare i församlingarna har kämpat på ett fantastiskt sätt under pandemin och nu väntar en ny fas av omstart och orientering i ett nytt landskap. Det behövs verkligen förbön för den tid som ligger framför.

Tacka för

  • Gud berört människor genom Torpturnén
  • Att smittspridningen minskar i landet och att restriktionerna kan lättas

Be om

  • Kraft för ledare i församlingarna
  • Vishet och ledning i en tid av omstart