Nu kan vi äntligen återgå till det normala - eller?

Under pandemins restriktioner fick församlingar ställa om, tänka om, anpassa, anpassa och anpassa sig för att fira gudstjänst och nå människor med evangelium. Nu när många vaccinerat sig, restriktionerna lättas och förutsättningarna ser bättre ut för att kunna ses igen, så drar vi alla en lättnadens suck – äntligen! Eller?

Det är absolut fantastiskt att det går åt rätt håll, och verkligen en fröjd att vi kan be och lovsjunga i samma rum igen! Men hur ska vi fortsättningsvis nå de som bara fått kontakt med kyrkan och hört om Jesus online, och som vi kanske inte kan nå på annat sätt?

En av lärdomarna som många församlingar fått under pandemin är hur pass lång räckvidd som deras gudstjänster fått online, långt fler än de lokala medlemsantalen har sett gudstjänsterna som sänts digitalt, och de verkar också ha välsignat människor utanför den lokala orten. Troligtvis kommer digitala möjligheter att höra de goda nyheterna behövas även efter pandemin. 96% av Sverige befolkning är internetanvändare och det digitala rummet är ett fantastiskt sätt att nå in i hjärtan med budskapet om en Gud som älskar dem ända in i evigheten.

Vi kan gott klappa oss på axeln över den snabba digitaliseringen med att sända gudstjänster och använda sociala medier när pandemin slog till. Låt oss inte tappa det momentumet när vi ni ställer om till fysiska gudstjänster. Genom att fortsätta med bara några av de sakerna som vi nu fått rutin på kan göra stor skillnad för människors frälsning i vårt land och världen över. Håll fast vid några digitala plattformar där de som mött Jesus digitalt kan fortsätta sin resa in i den fysiska gemenskapen.

Under veckan kommer vi att posta lite tips och tricks för församlingar på EFKs Instagramkonto (@evangeliskafrikyrkan). Vi hoppas att de kan vara till hjälp och välsignelse! Kanske lär du dig något nytt eller kanske bidra med kunskap till en annan församling?

Tacka för

  • Helt vanliga människor som har kämpat hårt under pandemin med att planera, genomföra redigera, rigga och sända gudstjänster digitalt

Be för

  • Att vi ska förvalta de människor som hittat till Jesus online, inkludera dem i gemenskapen och göra dem till lärjungar.