"Brann inte våra hjärtan när Han talade till oss på vägen?

"...säger Emmanusvandrarna till varann då Jesus gått vid deras sida utan att de visste att det var Han (Luk 24). Här anas något många lärjungar känner igen: Jesu närvaro kan vara svårupptäckt, och ofta anar vi den först i efterhand."

Så skriver Fredrik Lignell i en artikel i det senaste numret av EFK Direkt Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om hur andliga övningar kan hjälpa lärjungar att växa i urskiljning, upptäcka Jesu handlande och lära sig känna igen Hans röst. Nu när skolstart, arbete och "vanlig vardag" åter nalkas för många vill vi uppmuntra er att fortsätta umgås med Gud, och varför inte läsa Fredriks artikel om "examen" som andlig övning?

Hur gör man en examen-övning?

  • Sätt dig tillrätta och be: »Jesus, du som tar vårt jordiska bröd i dina händer och ger dig själv genom det; öppna mina ögon så jag kan känna igen dig i det som hänt idag och ta emot vad du har talat till mig på vägen.
  • Reflektera över din dag i bön, inte som en redovisning, utan snarare som ett sätt att knyta ihop dagen inför Gud. Kanske har det varit en helt vanlig dag då inget särskilt hänt, men även de dagarna kan man få syn på sådant som Gud vill adressera.
  • Ber om att kunna urskilja vad du ska ta ansvar för och inte. Vad behöver du be om förlåtelse för som skaver och vad önskar du att Gud ska hjälpa dig och andra med?
  • Efter att ha suttit tyst en stund och bara lyssnat avslutar jag med att inför natten be med Jesu ord, hämtade från Psalm 31: »Herre, i dina händer lämnar jag min ande.«

Vår bön är att du ska få bli påfylld av Gud där du är, som du är. Be gärna också med oss för tack- och böneämnena nedan!

Tacka för:

  • Missionärskonferensen som tog plats på Götabro förra veckan.
  • Att vi får vara med och sända ut gamla och nya missionärer ut i tjänst för Guds rike!

Be för:

  • Läget i världen: pandemin är inte över. Be för de sociala och politiska konsekvenser som pandemin för med sig!
  • Situationen med våldsamheter i Sydafrika och Eswatini