Vad vill du att jag ska göra för dig?

I både Matteus-, Markus och Lukas evangelium möter vi den blinde mannen utanför Jeriko, som flera gånger, desperat ropade "Jesus, Davids son, förbarma dig över mig!"

Ryktet om Jesus hade spridit sig tillräckligt och de som uppfattat att det var något speciellt med honom och gjorde allt de kunde för att få komma nära. Flera försökte tysta mannen som på grund av sin blindhet inte kunde lokalisera Jesus med blicken, fick använda sin röst för att fånga hans uppmärksamhet. Jag vet inte hur du skulle reagera om du var blind, stod i ett konstant flöde av människor, ropade ut ett namn och faktiskt fick kontakt, men jag tror att många skulle bli förvånade att de fick napp. Det verkar vara uppenbart för Jesus och alla andra, att mannen var blind, redan innan de presenterat sig för varandra. Jesus som redan botat många blinda, fylls av medlidande (Matt 20:29-34) och ställer frågan till den blinda mannen; "Vad vill du att jag ska göra för dig?". Svaret blev att kunna se igen, vilket får konsekvensen att han följer Jesus och allt folket som såg det lovade Herren.

Mannens behov blev en möjlighet för helande och för förhärligande av Gud. Det hade inte skett om mannen låtit sig tystas eller gett upp på grund av svåra omständigheter. Hans tro på att Jesus kunde göra det omöjliga möjligt, förändrade hans liv. Det gäller även oss nu! Om vi blickar hundra år bakåt i tiden istället för två tusen när bibelberättelse ägde rum, så kan vi se att vi i EFK idag står på tron hos de som gått före oss. Helgelseförbundare, fribaptister och örebromissionare som längtade efter mer av Gud, efter mer av Guds goda verk över hela världen, som i tro och tålamod gick dit Gud kallade. Tänk att vi får stå på det samtidigt som vi sträcker oss efter mer och tror Gud om mer för oss, och får se hur Gud gör det som är omöjligt för människor, möjligt.
Vad skulle ditt svar bli på Jesus fråga? För dig, för vår värld och för vår rörelse?

Tacka för

- att ingenting är omöjligt för Gud (Luk 18:27)
- vår rörelse och det av Guds verk som vi får vara en del av i Sverige och i världen

Be för

- att människor ska få uppleva Jesus och få sina liv förvandlade
- för det som är på gång i EFK med event och processer