Ett enda ljus kan få andra ljus att brinna. Ett enda ljus kan få mörkret att försvinna

”Och ljuset lyster i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det”, Johannesevangeliet 1:5.

För snart en vecka sen bytte vi från sommartid till vintertid, denna vecka har varit en prövning för oss där våra eftermiddagar ”tas ifrån” oss, och det lilla ljuset vi har under dagen. Varje år chockas jag över att det blir mörkt så snabbt.

Vi går in i en tid där mörkret kommer snabbt och i varje rum där vi går in måste vi tända lampor, tända fler stearinljus än vad som är nödvändigt för att inte låta täcket av novembermörkret bli för stort.

Ett enda ljus kan få andra ljus att brinna, en sång skriven av en i vår församling. Som jag sjöng som liten, som jag än idag nynnar på när jag blir påmind om att vi står på den mark som ljuset har vunnit på. Vår Far i himlen har tagit seger över mörkret, spridit sitt ljus och sett till att hans närvaro i de svåraste och mörkaste stunder är fyllda av ljus.

Vad kan vi som församling göra när människor brottas med mörker? Låta det som redan segrat över mörkret komma in, presentera ljuset, Jesus! Fylla upp en kopp kaffe, lyssna, be och välsigna. Dela våra vittnesbörd när det varit mörkt och snårigt i våra liv men där Gud med sin vägledning, ljus & värme kommit in och visat vägen fram. Där hans ord, lyktan för min stig har varit avgörande, hans ord in i mitt liv genom bön och andra människor runt omkring mig visat att han är precis här. Vår Gud har övervunnit mörkret, vänner, och ljuset lyser än idag.

Ett enda ljus kan få andra ljus att brinna.
Ett enda ljus kan få mörkret att försvinna.

Kroka arm, låt ljuset lysa och leda dig. Där du går fram, går Gud och där du lyser, lyser Gud. Tillsammans är vi hans folk som sprider värme och ljus. Vinnande sidan!

Johannesevangeliet 1:5 ”Och ljuset lyster i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det”

 

/Hanna Rosén
Ungdomspastor Hagakyrkan, Habo

 

Tacka för:

  • Att Gud är ljus och inget mörker finns i honom
  • Gud leder oss där vi är genom hans ord, bön & andra

Be för:

  • Dem som behöver ljus in i sin situation just nu
  • Vi som församlingar tar de tillfällen vi får att sprida hoppet om att Jesus är vårt ljus

Amen!

Vecka 45 - november 2021