Hur är man en levande gemenskap utan närvaron av människor?

Att leva som lärjungar och församling är alltid fyllt av utmaningar, och de utmaningar vi sett till följd av pandemin har varit många och oväntade. Bland annat den oro som lett fler och fler att stanna hemma, isolera sig och avgränsa sina sociala kontakter. För hur är man egentligen en levande gemenskap utan närvaron av människor?

Det har kunnat tyckas omöjligt och samtidigt ser vi glädjen som växer fram över de små initiativen, över drömmarna som blir av och tacksamheten för de gånger vi kan mötas.

Under slutet av 2021 startade vår församling ett Kafé i våra lokaler, vi vågade satsa på en av våra stora drömmar trots att förutsättningarna stundtals sett svåra ut. Varje vecka möter vi nu så många människor vi aldrig haft kontakt med tidigare. Vi erbjuder förutom fikat att få sitta ner i vårt kapell, boka själavårdande samtal och jag (pastor) möter dem varje onsdag förmiddag. Att sitta ner med främmande människor och prata om livet, bjuda in till gemenskap och be för dem jag möter är fantastiskt!

/ Julia Forsberg
Pastor och Föreståndare i Centrumkyrkan, Finspång


Vi är tacksamma till Gud för:

  • att vi fått mod och hjälp i vårt nya projekt
  • hans närvaro i varje samtal med människor vi möter

Vi ber för:

  • frihet från oro och rädsla
  • en vårtermin fylld av hoppfulla initiativ

 

Vecka 5 - febari 2022

Psst! På EFKs instagramkonto får vi denna vecka följa med Julia och Centrumkyrkan i Finspång, och se lite av hur de är församling i en tid som denna. Häng med!