Ända sen jag var ett litet barn har jag fascinerats av den helige Ande

Johanna Gell (ledamot i EFKs styrelse) skriver i denna veckas böneblogg om den helige Ande

Det var något naturligt i vårt hem att Gud är på riktigt och att vi förväntar oss att han talar till oss och handlar i våra liv på ett naturligt övernaturligt sätt. Att han är vår hjälpare och vän.

Jag levde med berättelserna av att min mamma blev helad från skolios efter bön i hemgruppen (fysioterapeuten hon gått till flera år var förundrad men såg att ryggraden blivit rak och sa att hon inte behövde komma tillbaks mer). Hur Jehovas Vittnen som knackade på vår dörr blev helade och kom till tro på Jesus efter att min pappa fått ett kunskapens ord om att en av dem hade ont i ryggen. Jag minns också hur jag hade en dröm om onda män som kastade eld på hus och hur vi i familjen tog det på allvar och utifrån det bad om beskydd. Några dagar senare hörde vi om två vänner som haft bränder i sina hus, men hur ingen blivit skadad och hur elden hos några oförklarligt stannat av mitt i trappan.
Den andliga världen var verklig och en del av vardagen.

Det har nog inte undgått någon att SVT visat dokumentären Gud som haver barnen kär som gestaltar barns svåra uppväxt i religösa miljöer. Det är tragiskt vad barnen i dokumentären delar med sig av och vi måste lyssna på deras historier och lära av det som blivit fel.

Samtidigt vill jag lyfta alla de positiva berättelser som finns av goda uppväxter där barn får med sig en tro som bär genom livet.

Var gärna med och be för barnen i våra församlingar. För familjerna. För barnledare. Att fler ska få en trygg uppväxt där tron på Jesus blir verklig.


/Johanna Gell


Tacka för:

  • Att vi kan få ledas av den helige Ande mitt i vardagen, i stort som smått
  • Att Gud drar människor till sig på olika sätt, och att vi kan få vara verktyg i det

Be för:

  • Att våra församlingar ska vara en trygg plats för barn och familjer
  • Mer av den helige Ande i våra församlingar
  • Frimodighet i bön för varandra
  • Många förvandlande Gudsmöten där människor får möta Guds kärlek och kraft när vi ber

Vecka 8 - februari 2022

Denna och nästa vecka på EFKs Instagramkonto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. får vi följa med Johanna när hon delar med sig av vad som händer när den helige Ande får ta plats i vardagen och i mötet människor.