Kärlekens väg

Nu inleds fastan och den pågår från askonsdagen till påsken. Ibland kallas denna period även för Kärlekens väg. Det är 6 veckor av året då vi inbjuds att stanna upp och reflektera över kärleken från Jesus och vad det betyder att följa honom på den vägen.

Att fasta handlar om att avstå från något. Du kan avstå en viss typ av mat, tex kött eller sötsaker under den här tiden. Du kan också avstå från skärmtid eller från att köpa saker eller från något annat som annars tar mycket av din fokus. När vi avstår så påminns vi om vad Kärlekens väg handlade om för Jesus. ”Han vakade inte över sin jämlikhet med Gud utan avstod från allt och antog en tjänares gestalt när han blev som en av oss. När han till det yttre hade blivit människa gjorde han sig ödmjuk och var lydig ända till döden, döden på ett kors. Och därför har Gud upphöjt honom över allt annat.” Fil 2:6-9

Att be och fundera över under veckan:

  • Jesus gick kärlekens väg för dig. Be att du under fastan kan få landa tryggt i den kärleken.
  • Jesus gick kärlekens väg för vår värld. Vad betyder det för ditt liv? Finns det något du vill förändra eller fördjupa utifrån den kunskapen?

 

/ Linalie Newman
Missionsdirektor EFK