Kärlekens väg

Fastan pågår från askonsdagen till påsken. Ibland kallas denna period även för Kärlekens väg. Det är 6 veckor av året då vi inbjuds att stanna upp och reflektera över kärleken från Jesus och vad det betyder att följa honom på den vägen.

Om man reser från Manaus, 20 mil på skumpiga vägar, rakt in i den brasilianska djungeln så kommer man fram till ett att de barnprojekt som vi i EFK stödjer. Där finns ett litet bibliotek, ett bageri, skolsalar och lekplatser. Allt är uppbyggt tack vare Maria Elizia och Antonio. När de gick i pension hade de tänkt att bygga ett hus vid havet och tillbringa sin tid där. Men Gud la en ny längtan i deras hjärtan. De började längta efter att få återvända till djungeln där Maria Elizia var uppväxt och bygga upp något för barnen som bor där. Så de tog sina huspengar och använde dem till att göra just det istället. Deras tid som pensionärer tog verkligen en annan vändning. När kvällen nu kommer så tittar de på varandra och konstaterar att de är helt slut men att det alltid är värt det.

Att be och fundera över:

  • Vad längtar du efter, innerst inne? Det är inte alltid så enkelt att få fatt i sin längtan. Be att Jesus ska leda dig och din längtan framåt.
  • Vad händer om vi ger våra drömmar till Gud? Kan det öppnas nya vägar också i ditt liv?

/ Linalie Newman
Missionsdirektor EFK