Kärlekens väg

Fastan pågår från askonsdagen till påsken. Ibland kallas denna period även för Kärlekens väg. Det är 6 veckor av året då vi inbjuds att stanna upp och reflektera över kärleken från Jesus och vad det betyder att följa honom på den vägen.

När jag var liten hette min bästa vän Jenny. Med sina röda lockar och fina fräknar var hon som min egen Anne på Grönkulla. Vi bodde i var sitt gult trähus i ett villaområde som då, på 80-taket, var nybyggt. Vi packade våra resväskor fulla av barbiedockor, bredde ut en filt i gräset och lekte sen i timmar. När det regnade möttes vi med var sin bok och låg sedan tysta och läste tillsammans för att då och då pausa och återge berättelserna för varandra. Vi klättrade i vildäppelträdet, lovade varandra evig vänskap över en bäck och smög runt ruinerna av den gamla kvarnen. Vi blev så klart osams ibland men vi lärde oss också att säga förlåt. Vi människor är skapade för att leva i gemenskap med varandra och med Gud. Jesus själv kallar oss för sina vänner.

Att be och fundera över:

  • Vilka vänskapsrelationer genom livet känner du tacksamhet över? Vad har vänskapen betytt för dig? Hur har den format dig?
  • Finns det någon vän du särskilt vill uppmuntra och be för under den kommande veckan?
  • Din vänskap med Jesus, hur ser den ut? Är Jesus din nära vän? Be att er vänskap ska fördjupas och vara fylld av värme och förtrolighet.

/ Linalie Newman
Missionsdirektor EFK