Kärlekens väg

Fastan pågår från askonsdagen till påsken. Ibland kallas denna period även för Kärlekens väg. Det är 6 veckor av året då vi inbjuds att stanna upp och reflektera över kärleken från Jesus och vad det betyder att följa honom på den vägen.

Hallen var överfull av skolväskor, överdragskläder, mössor och vantar. Vardagen rullade på med läxläsning, mellis, samtal om livet, en del konflikthantering, fredagsmys och många dansuppvisningar i vardagsrummet. Föräldraskapet innebär en intensivkurs i lärjungaträning. I vissa perioder ska vi med minimal sömn i kroppen hantera intensiva känsloutbrott och agera kärleksfullt och klokt när vi helst av allt bara vill lägga oss i soffan och kolla på serier. Här utmanas vi verkligen i den självutgivande kärleken. Ibland går det bra, för vi klarar mycket mer än vi tror, men andra gånger misslyckas vi. För oss kom räddningen genom barnvakten. Med ny energi och mer kärlek till våra barn föste hon ut oss ur vårt hem och tog över för en kväll eller en helg. Vilken gåva!

Att be och fundera över:

  • Vilken period i ditt liv har hittills varit mest utmanande för ditt lärjungaskap?
  • Hur ser ditt liv ut nu? Är du kanske i behov av hjälp för att orka med din vardag? Eller är du i ett läge där du har möjlighet att hjälpa andra? Be Gud leda dig rätt, både till att våga ta emot hjälp och att erbjuda den.


/ Linalie Newman
Missionsdirektor EFK