Kärlekens väg

Fastan pågår från askonsdagen till påsken. Ibland kallas denna period även för Kärlekens väg. Det är 6 veckor av året då vi inbjuds att stanna upp och reflektera över kärleken från Jesus och vad det betyder att följa honom på den vägen.

Nu inleds Stilla veckan och Påsken. Denna vecka spänner över hela livets mångfald av känslor och erfarenheter. Igår var det palmsöndagens jubel och hosiannarop. Då var förväntan och hoppet om befrielse stor. På torsdag byts allt till ångest och kamp i Getsemane. Under Långfredagen river sorgen och förtvivlan obarmhärtigt och påskafton vilar i ovisshet. Allt pekar sedan fram emot påskdagens soluppgång. Död, var är din seger? Död, var är din udd? Ljuset letar sig in i den tomma graven. Lev i påskens berättelser genom psalmerna, lovsångerna och bibelorden. Delta i Getsemanestunder eller påskmåltider. Gå en påskvandring på långfredagen eller ta en stund i stillhet i din ensamhet. Och fira sedan, så stort du kan på påskdagen, med hela kyrkan. Stäm in i ropen: Kristus är uppstånden!

Att be och fundera över:

  • Ryms hela ditt liv i Kristus? Vågar du släppa fram så väl ångest och oro som glädje och jubel?
  • Möter Jesus dig i ditt Getsemane? Möter Jesus dig i morgonljuset i trädgården vid den tomma graven? Vad säger han då till dig?
  • Tacka Jesus, från djupet av ditt hjärta, för Golgata kors och för uppståndelsens ljus.


/ Linalie Newman
Missionsdirektor EFK